Kατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Κορυδαλλού

kolymvitirio maketta mail

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

 

Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου-κολυμβητηρίου και δυο γηπέδων αντισφαίρισης στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Κορυδαλλού «Θ. Πούτος» δρομολογείται μετά από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 8,4 εκατ. €, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο ευρύ και εν εξελίξει πρόγραμμα συντήρησης, ανακαίνισης και επισκευών που στοχεύουν στην λειτουργική αναβάθμιση και ασφαλή λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και παράλληλα τον εμπλουτισμό και τη συμπλήρωσή τους με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.

Το κλειστό κολυμβητήριο και τα γήπεδα τένις κατασκευάζονται στην περιοχή των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε μια περιοχή που αυτή την περίοδο έχει δρομολογηθεί η ανάπλασή της. Παράλληλα, είναι σε άμεση γειτνίαση με μεγάλο αριθμό σχολείων προσφέροντας έτσι δυνατότητες άθλησης και αναψυχής και στους μαθητές αυτών, ενισχύοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προσφέροντας στην πόλη νέες και σύγχρονες αθλητικές υποδομές που στερείτο.

eep logo