Περιβαλλοντική δράση για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών

paidia perivallontiki drasi

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πειραιά

 

Περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή παιδιών από όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος.
Τα παιδιά φυτεύουν λουλούδια και φυτά στους προαύλιους χώρους των Βρεφονηπιακών Σταθμών και τοποθετούν γλαστράκια εντός των Σταθμών. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.
Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των Βρεφονηπιακών Σταθμών, για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος. Γι αυτό και αποφασίσαμε με την κα Ζηλάκου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση. Τη φύτευση στους προαύλιους χώρους αλλά και σε γλαστράκια εντός των Βρεφονηπιακών Σταθμών υλοποιούν τα παιδιά, με τη βοήθεια και τις οδηγίες από το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πρόκειται για μια βιωματική δράση προκειμένου τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν την ευαισθησία τους για τη φύση, έχοντας απώτερο στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα έχουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή. Η περιβαλλοντική δράση λαμβάνει χώρα εντός όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, αλλά και στον προαύλιο χώρο τους».