Επεκτάσεις τραμ και μετρό στον Πειραιά

metropontikas

Μικρή καθυστέρηση λόγω νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στον Τινάνειο Κήπο.


Σε μη αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα, που ήρθαν στο φως στην περιοχή του Τινάνειου Κήπου, οφείλεται η μικρή καθυστέρηση στις εργασίες επέκτασης της γραμμής του τραμ ώς το λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της «Αττικό Μετρό» με αφορμή τις διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής και ενημερώνει ότι τα έργα του τραμ έχουν υλοποιηθεί κατά 95% και απομένουν το τελευταίο τμήμα γύρω από τον τερματικό σταθμό στην ακτή Ποσειδώνος και μια παρέμβαση στον κόμβο Εθνικής Αντιστάσεως στην ακτή Μιαούλη, που αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς το τέλος Απριλίου.

Σε σχέση με την επέκταση του μετρό ώς το κέντρο του Πειραιά, η κρατική εταιρεία ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της σήραγγας των 7,6 χλμ. ώς το Δημοτικό Θέατρο.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή των σταθμών σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια και Δημοτικό Θέατρο.

Στα Μανιάτικα ολοκληρώνονται τα έργα πολιτικού μηχανικού, ενώ στον σταθμό δίπλα στο κτίριο του ΗΣΑΠ έχουν κατασκευαστεί οι διαφραγματικοί τοίχοι που θωρακίζουν τις υπόγειες εγκαταστάσεις από τις επιπτώσεις της γειτνίασης με το λιμάνι.

«Τηρείται το χρονοδιάγραμμα», τονίζει η «Αττικό Μετρό» και αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου 2019 θα λειτουργήσουν οι τρεις πρώτοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) και δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρεις (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο).

 

Πηγή: efsyn.gr

eep logo