Το λυκόφως της κεντροαριστεράς;

zoupis zaxarias

Σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη στην προσωπική του σελίδα στο facebook


Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η ενθαρρυντική προσέλευση 210 χιλιάδων πολιτών στις ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, διαμόρφωσε μεν μια αισιόδοξη δυναμική που όμως πλέον εξανεμίζεται. Η μη συγχώνευση των υφιστάμενων κοινοβουλευτικών ομάδων, οι συζητήσεις για τον αριθμό και τον τρόπο εκλογής των συνέδρων του ιδρυτικού συνεδρίου, η απόφαση ορισμού και μη εκλογής, οι προτάσεις για ορισμό των οργάνων του νέου κόμματος κατόπιν συμφωνίας των «αρχηγών», έχουν μετατρέψει μια διαδικασία που θα έπρεπε να είναι κατ΄ εξοχήν πολιτική σε αμιγώς διαδικαστική.
Αυτά μεταξύ άλλων επισημαίνει με ένα σύντομο σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Ζαχαρίας Ζούπης, με μακρά διαδρομή στην αριστερά και την κεντροαριστερά.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Ζαχαρίας Ζούπης*:
«Πολλοί που παλέψαμε για την Κεντροαριστερά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 , όταν μας πολέμησαν πάρα πολλοί και από το κραταιό ΠΑΣΟΚ τότε και από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, αισθανθήκαμε μια ελπίδα όταν αποφασίστηκε να ιδρυθεί ένας ενιαίος φορέας όλων των δυνάμεων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Είχαμε περάσει χρόνια αγώνων,προσπαθειών, απογοητεύσεων, ηττών. Αντέξαμε. Χαρήκαμε όταν 220.000 πολίτες ψήφισαν για αρχηγό του νέου Κόμματος ,όσο περίεργο τουλάχιστον κι αν ήταν ότι εκλεγόταν αρχηγός ενός κόμματος που δεν υπήρχε.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ,ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ.
Συνέδριο με τους μισούς αντιπροσώπους διορισμένους χωρίς να ξέρει κανείς τα κριτήρια και τους άλλους μισούς μη εκλεγμένους , με προκαθορισμένα Όργανα, με διανεμειμένους ρόλους, χωρίς καμία σοβαρή πολιτική συζήτηση δεν είναι Συνέδριο .Είναι μια ανούσια διαδικασία που δεν εγγυάται τίποτα για το μέλλον δυστυχώς. Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις , όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πτώση και κανένας δεν δείχνει να ανησυχεί
Επωμίζονται σοβαρές ευθύνες απέναντι στον κόσμο του χώρου ,όσοι σκέφτηκαν, υλοποίησαν η και δέχτηκαν όλα αυτά.
Ελπίζω να γίνουν διορθωτικές κινήσεις , γιατί η πορεία - αν κάποιοι απλά ασχολούνται με νομή ρόλων - δεν θα είναι καλή.
Δυστυχώς ...»

* Ο Ζαχαρίας Ζούπης ιστορικό στέλεχος της ΚΝΕ , π.Αρχισυντάκτης του ΟΔΗΓΗΤΗ, π. μέλος της Κ.Ε του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το ιδρυτικό Συνέδριό του μέχρι το 1993 , δραστηριοποιήθηκε έντονα για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ και τον ΟΠΕΚ Πειραιά .Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος( εκλέγεται από το 1990 δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου) και είναι Πολιτικός Αναλυτής, υπεύθυνος ερευνών της OPINION POLL . Η δήλωσή του σπάζοντας την σιωπή που επιβάλλεται από την αυτοδιοικητική και επαγγελματική ιδιότητα, αποδίδει το κλίμα σειράς στελεχών.