«Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο» για άτομα άνω των 50

psifiakos kosmos 50 plus

Δωρεάν μαθήματα για τη χρήση τεχνολογιών αφής  – Για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Δήμο Πειραιά

Μετά από τη σημαντική ανταπόκριση των πολιτών, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Πειραιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», από τον φορέα «50 και Ελλάς» με την υποστήριξη της COSMOTE.

Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», προσφέρεται δωρεάν στους δημότες και τους κατοίκους του Πειραιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2017, πρώτη χρονιά διεξαγωγής του προγράμματος, συμμετείχαν περισσότερα από 900 άτομα στον Πειραιά.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας. Θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν, μέσω τάμπλετ, τεχνολογίες αφής, ίντερνετ, email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφική μηχανή, σημειώσεις, χάρτες Google, Youtube και άλλες χρήσιμες εφαρμογές, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως μετά την επιτυχημένη πορεία του, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι προσφέρεται δωρεάν στους δημότες και στους κατοίκους του Πειραιά. «Θέλουμε να «ανοίξουμε» ένα παράθυρο στις νέες τεχνολογίες για τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας και να τους προτρέψουμε να χρησιμοποιούν tablet και έξυπνα κινητά, προκειμένου να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας και κατ΄ επέκταση να διευκολυνθούν στις καθημερινές τους συναλλαγές. Πιστεύω πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία και πως οι συμπολίτες μας θα αποκομίσουν πολλά οφέλη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά και κάλεσε όλους όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος Πειραιά, ευχαρίστησε τον φορέα «50 και Ελλάς» και την εταιρεία COSMOTE για τη συνεργασία.

Η Δρ Μυρτώ - Μαρία Ράγγα, Γεροντολόγος από την Επιστημονική Εποπτεία Προγράμματος «50 και Ελλάς», ανέφερε σε δήλωσή της, πως η ψηφιακή πραγματικότητα είναι η καθημερινότητα όλων ανεξάρτητα από την ηλικία μας. «Οι μεγαλύτερες γενιές για διάφορους λόγους έμειναν μακριά από τις νέες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την κοινωνία και την εξέλιξή της. Το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο» της «50 και ΕΛΛΑΣ», με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν και είναι άνω των 50 ετών, να γνωρίσουν την τεχνολογία των τάμπλετ, του ίντερνετ και άλλων χρήσιμων εργαλείων, που θα τους διευκολύνουν στην καθημερινότητα τους. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για όλο το 2018, σε 4 σημεία στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη».
Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς καθημερινά 9:00 – 21:00 στο τηλέφωνο 210-6249300.

 

eep logo