Αρχαιολογικός Περίπατος στον Πειραιά

arxaiologikos peripatos

Οι "Περίπατοι στην Αρχαία Ελλάδα" διοργανώνουν μια ξεχωριστή ξενάγηση στον Πειραιά την Κυριακή 4 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον Στράβωνα, κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες ονόμαζαν Ακτή ολόκληρη την Αττική. Αργότερα η ονομασία Ακτή αποδόθηκε στη λεγόμενη σήμερα Πειραϊκή χερσόνησο, δηλαδή από το σημερινό Πασαλιμάνι έως και τον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.
Αυτή η περιοχή στα αρχαία χρόνια γνώρισε μεγάλη ακμή τόσο ως εμπορικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όσο και ως πολεμικός ναύσταθμος της αρχαίας Αθήνας καθώς ήταν ο μεγαλύτερος λιμένας της Αθήνας, και ίσως ολόκληρης της Ελλάδας, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των νεώσοικων.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον Πειραιά, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και της αττικής παραλίας, χρονολογούμενα από τη μυκηναϊκή έως και τη ρωμαϊκή εποχή. Δίπλα από το μουσείο το θέατρο των ελληνιστικών χρόνων της Ζέας.
Στο δρόμο προς το λιμάνι της Ζέας θα γίνει μια στάση στο ιστορικό Ρολόι «Αυγό» του Πειραιά. Στη συνέχεια με κατεύθυνση στο ανατολικό μέρος της μαρίνας της Ζέας όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση  στους αρχαίους νεώσοικους, τα αρχαιότερα δημόσια κτήρια του Πειραιά.
Στο τέλος του περίπατου το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οπού θα γίνει και μάθημα ζωγραφικής για αυτούς που έχουν καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Διοργανωτές: Περίπατοι στην Αρχαία Ελλάδα
Τιμή : 10 euro
Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής : 6980295915

cotommatae