Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

basket paidiko

Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ως και τον μήνα Μάιο

Με στόχο την ανάδειξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αλλά κυρίως την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών δημοτικών σχολείων έχει προκηρυχθεί από την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2017-18'.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Το σημαντικό έργο που αναπτύσσει η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου μας δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη μας ο αθλητισμός. Το ‘ Μαθητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης’ που διοργανώνουμε για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας στόχο έχει να κάνει τον αθλητισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής για χιλιάδες νεα παιδιά της πόλης μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τα σχολεία και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα και ως παρουσίες ζωντανές να επιβεβαιώσουν το ‘νους υγιής εν σώματι υγιή’ μέσα από το ‘ευ αγωνίζεσθαι’».

Από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως και τον μήνα Μάιο, μετά την λήξη των ολοήμερων μαθημάτων στα προαύλια των σχολείων του δήμου, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Αθλητισμός στο Σχολείο” θα συναγωνιστούν μεταξύ τους στην καλαθοσφαίριση σε ένα πρωτάθλημα με αγώνες εντός κι εκτός έδρας. Χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, οι σχολικές ομάδες, αποτελούμενες από κορίτσια κι αγόρια, θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη διασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα συναγωνιστούν για τουλάχιστον μία από τις τέσσερις περιόδους των οκτώ λεπτών που προβλέπονται για κάθε αγώνα.

Το μαθητικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, καθώς και των διευθυντών και δασκάλων των δημοτικών σχολείων του ομώνυμου δήμου, με τις συμμετοχές να δηλώνονται στον Σύλλογο Γονέων του κάθε σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι,. Ρέντη
τηλ.: 2104919139, 2104933300
e-mail: tmima_ath_ekdiloseon@nikaia-rentis.gov.gr

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ