Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Φοίνικα»

vasilopita kopi

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του αθλητικού συλλόγου «Φοίνικας Πειραιά», που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Ο.Λ.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε πως ο «Φοίνικας» είναι ένα ιστορικό σωματείο για την πόλη, επισημαίνοντας πως όσοι παράγουν αθλητισμό, προσφέρουν στην κοινωνία και κυρίως στα παιδιά.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά, αναφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, λέγοντας πως εδώ και πολλές δεκαετίες, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές. Τόνισε δε, πως για την Δημοτική Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων, καθώς όπως εξήγησε: «Δεν μπορεί μία πόλη αθλητική, μία πόλη με πρωταθλητές, μία πόλη με μεγάλους, σημαντικούς συλλόγους, να έχει αυτές τις ελάχιστες και κακές αθλητικές εγκαταστάσεις. Έχω ξαναπεί ότι η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη αποδίδει καρπούς και θα αποδώσει και σύντομα και περισσότερους».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τις εγκαταστάσεις. Ήδη, υπάρχει ανάδοχος για το Θεμιστόκλειο. Ήδη ανακατασκευάζεται το κλειστό του «Σαλπέα», το κλειστό των Καμινίων, το γήπεδο του «Φοίνικα» και του «Πορφύρα» στην Πειραϊκή, τα γηπεδάκια στα Βοτσαλάκια. Θα τελειώσει το σκοπευτήριο, το οποίο είχα πει ότι πρέπει να γίνει στον Πειραιά. Γίνεται μία ανακατασκευή για το γήπεδο 11x11 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο χρησιμοποιεί η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά. Όλα αυτά είναι μια καλή εξέλιξη, αλλά δεν λύνουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουμε». Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε επίσης πως μετά από επιμονή της Δημοτικής Αρχής, ο αρμόδιος Υπουργός βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ, βόλεΐ στα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης ο κ. Μώραλης τόνισε πως οι αναβάθμιση και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, θα διευκολύνει το έργο του Ο.Π.Α.Ν. καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη στέγαση των ιστορικών σωματείων και παράλληλα να δημιουργήσει αθλητισμό για τους δημότες που δεν είναι ενταγμένοι στα σωματεία. Κι εξήγησε: «Από τη μία έχουμε τα λίγα γήπεδα του Πειραιά, και είναι λογικό τις περισσότερες ώρες να αθλούνται τα σωματεία, με τις ακαδημίες, τα παιδάκια κ.ο.κ. και από την άλλη έχουμε ομάδες πολιτών, δημοτών που θα ήθελαν να αθληθούν και να βρίσκουν αυτά τα γήπεδα ανοιχτά. Αυτή η ισορροπία είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, για την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. , για τον εκάστοτε Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Όμως το παλεύουμε. Είμαστε σε καλή συνεννόηση και με τον Πρόεδρο και με το σωματείο, αλλά και με τα υπόλοιπα σωματεία. Έχουμε και διαφωνίες, αλλά ο αθλητισμός έχει και τις διαφωνίες του. Σας σεβόμαστε όλους και θέλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους με ισονομία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε στον «Φοίνικα» μια καλή χρονιά, τονίζοντας: «Να συνεχίζετε να παράγετε αθλητισμό με ηθική, εντιμότητα, όπως το κάνετε μέχρι τώρα και θα είμαστε στο πλευρό σας με όσες δυνάμεις έχουμε. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να είμαστε και πιο ουσιαστικά δίπλα σας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις. Ο κ. Μώραλης βράβευσε τον ΟΛΠ και την τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Δημήτρης Σπύρου, Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στον ΟΛΠ.

Στη συνέχεια των βραβεύσεων, η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, Γιάννης Μελάς, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Κυριάκος Σιγαλάκος απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο του Συλλόγου Παναιγιναϊκού κ. Φίλιππο Τζίτζη, στην αθλήτρια – φοιτήτρια κα Μαντώ Οικονομοπούλου, στον αθλητή – φοιτητή κ. Βασίλη Κεραμιδά και στον αθλητή – φοιτητή κ. Φίλιππα Κωσταδήμα αντίστοιχα. Επίσης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, βράβευσε τον διεθνή καλαθοσφαιριστή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας κ. Μιχάλη Κακιούζη.
Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης και ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

 

eep logo