Ο Δήμαρχος Πειραιά στην Πίτα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά

dhmarxeio peiraia

Γ.Μώραλης: Ειλικρινής συζήτηση όχι μόνο για τα δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία κατάρτισης νέου Οργανισμού που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Πειραιά, επισημαίνοντας πως «θα αντανακλά τις ανάγκες των δημοτών της Πειραϊκής κοινωνίας», λέγοντας πως «Δεν μπορεί ένας οργανισμός να είναι ο ίδιος με 3.000 εργαζομένους και να είναι ο ίδιος με 1.200 ή 1.300 άτομα».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά επισήμανε πως πρέπει να ανοίξει μια ειλικρινής συζήτηση όχι μόνο για τα δικαιώματα αλλά και για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, τονίζοντας πως οφείλει τόσο η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι να διορθώσουν τυχόν αδικίες και λάθη. Πρόσθεσε επίσης πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δίνουν το 100% της απόδοσης τους για να μην υπάρχουν εργασιακές ανισότητες.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε πως είναι αισιόδοξος γιατί το αποτύπωμα που έχει αφήσει η δημοτική αρχή στην κοινωνία είναι θετικό, επισημαίνοντας: «Η Δημοτική Αρχή δουλεύει έντιμα, έχει σχέδιο και έχει όραμα για την πόλη. Βεβαίως, όπως έχω ξαναπεί, έχουμε τα ελλείμματά μας, τα σφάλματά μας, τις αδυναμίες μας και θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε περίπου δύο χρόνια μπροστά μας, να κάνουμε ακόμα όλοι μαζί καλύτερα πράγματα για τον Πειραιά. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα για τον Πειραιά: αν δουλέψει η διοίκηση, οι αιρετοί, πιο σκληρά, πιο οργανωμένα. Και φυσικά να ακολουθήσετε και εσείς οι εργαζόμενοι και να βάλετε πλάτη ώστε να πάμε καλύτερα. Καλή χρονιά σε όλους».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Σταυρούλα Τζιώτη, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη, για την παρουσία του στην εκδήλωση, στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι γενικότερα, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τους εργαζόμενους με δωροεπιταγές και συμβολικά χρηματικά ποσά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Καρβουνάς, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ κ. Βασίλης Γκιτάκος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά, κ. Μιλτιάδης Λουκίσας και πολλοί εργαζόμενοι.

eep logo