Κοπή πίτας στον Δήμο Κορυδαλλού

korudallos kopi pitas 2018

Σταύρος Κασιμάτης: Οι επιτυχίες του 2017 μας κάνουν αισιόδοξους και για τη νέα χρονιά

Σε ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα, σε πνεύμα χαράς και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη με τη συμμετοχή βουλευτών, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του π. Γεώργιου Ζώρζου ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη κ. Αλέξιου , εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, φορέων της πόλης και πολλών δημοτών.
Στην καθιερωμένη ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης έκανε τον απολογισμό του 2017, χαρακτηρίζοντας το μια χρονιά ξεχωριστή και ιδιαίτερα δημιουργική, με μεγάλες αλλαγές και έργα που οικοδομούν μια σύγχρονη πόλη σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Η χρονιά που έφυγε σηματοδοτήθηκε από τη μεγαλύτερη έως τώρα νίκη στο θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών: την παράδοση στον Δήμο 10 στρεμμάτων τμήματος των γυναικείων φυλακών μετά την κατεδάφιση για πρώτη φορά ενεργού τμήματος φυλακών και τη δημιουργία στην θέση του ενός νέου πάρκου πρασίνου και αναψυχής.

Στις σημαντικότερες επιτυχίες του 2017, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού υπογράμμισε επίσης, την τμηματική παράδοση του έργου του Μετρό, που θα φέρει συντομότερα το Μετρό στους Δήμους Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας και Νίκαιας, την ένταξη στα έργα της Περιφέ-ρειας του νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου στο χώρο των 88 στρεμμάτων αλλά και την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, ο οποίος μετά από χρόνιες και συστηματικές προσπάθειες δεν έχει πλέον οφειλές προς τρίτους, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί πλέον πρωτογενώς έργα και δράσεις.

Εξαγγέλλοντας τα έργα και τους στόχους του 2018, αναφέρθηκε στην ανακατασκευή και πιστοποίηση 14 παιδιών χαρών, στην επίλυση του θέματος της πλήρους αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης με την κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Γρ. Λαμπράκη, στην ολο-κλήρωση του Ειδικού Σχολείου, στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και όλων των δημοτικών κτιρίων με λαμπτήρες led για εξοικονόμηση περιβαλλοντικών και οικονομικών πόρων αλλά και στην συνέχιση των προσπαθειών για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Σχιστό και την κατασκευή νέου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Σταματοπούλου. Αναφερόμενος στην Περιφέρεια, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού σειρά σημαντικών έργων πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στο δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος με δράσεις για όλες τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στο σημαντικό έργο, που επιτελείται στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, ενώ παρά τις περικοπές της χρηματοδότησης και τις μειώσεις προσωπικού, ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη με υψηλό επίπεδο ποιότητας στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο περιβάλλον, στο πράσινο και στην καθαριότητα.

«Διεκδικούμε ενωμένοι ένα καλύτερο αύριο, θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στην υπηρεσία της κοινωνίας και της πόλης» τόνισε χαρακτηριστικά, ευχόμενος μια καλή, πιο δημιουργική χρονιά.
Κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Σταύρος Κασιμάτης αφιέρωσε δυο κομμάτια σε όσους αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης στη χώρα αλλά και των πολεμικών συγκρούσεων: στους απόρους, στους ανέργους, στους πρόσφυγες και στους μετανάστες με την ευχή να σταματήσουν οι πόλεμοι, που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους.
Τις ευχές τους για μια καλή, δημιουργική νέα χρονιά εξέφρασαν επίσης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων «Εδώ Κορυδαλλός» Γιάννης Μελάς και «Πρώτη Πόλη» Γιάννης Διάκος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μάκης Τσελέντης, οι βουλεύτριες Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα, η περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά και ο πρώην Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργος Γερακάρης. Παρευρέ-θηκαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιος Μανουσά-κης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Ανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, προσκόπων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων ατόμων με αναπηρία και ψυχικά πασχόντων.

eep logo