Κορμοί δέντρων …μικρά έργα Τέχνης!

kormoi xristougenniatikoi

Στον Δήμο Νίκαιας -Ρέντη

 

Πήραν αλυσοπρίονα, χρώματα, κασκόλ, έβαλαν μπόλικη φαντασία και δημιούργησαν χιονάνθρωπους, ελάφια και Αη Βασίληδες. Η Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη αξιοποίησε κορμούς δέντρων, φύλλα και κλαδιά που προορίζονταν για ανακύκλωση και τα μετέτρεψε σε μικρά έργα Τέχνης.

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα κατά τη διάρκεια των κλαδεμάτων. Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης σκέφθηκαν να αξιοποιήσουν μέρος των προϊόντων που καταλήγουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας των πράσινων προϊόντων για την παραγωγή κομπόστ και βιοαερίου. Κηπουροί, γεωπόνοι και διοικητικό προσωπικό έγιναν καλλιτέχνες για μια εβδομάδα και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες τους. Η ανάγκη τους για δημιουργία σε συνδυασμό με τη φαντασία μετέτρεψε ξύλα, κουκουνάρες και πευκοβελόνες σε μικρά έργα τέχνης.

Αυτά τα ξυλόγλυπτα τοποθετήθηκαν στις εισόδους των δημαρχείων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξαφνιάζοντας ευχάριστα δημότες και επισκέπτες ενώ σε λίγες μέρες ένα ξερό δέντρο ύψους 2 μέτρων θα «ντυθεί» στα λευκά και μέσα σε βότσαλα και άμμο θα υποδέχεται το κοινό στο Δημαρχείο Νίκαιας.

eep logo