Kids’ Athletics στον Κορυδαλλό

kids athletics

Χαρά και άθληση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Πρόσκληση συμμετοχής στην χαρά και την άθληση από το kids’ Athetics, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής ΔΕ Πειραιά, το Σχολικό Σύμβουλο της 9ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης με έδρα τον Πειραιά, έλαβαν την Τετάρτη οι μαθητές όλων των Ειδικών Σχολείων της Περιφέρειας Πειραιά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού συμμετείχαν 70 μαθητές και μαθήτριες του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, του 1ου Ειδικού Σχολείου, του 1ου Ειδικού Σχολείου Αυτιστικών και του Ειδικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά, του ΕΕΕΕΚ Πειραιά, του ΕΕΕΕΚ «Άνοιξη» και εθελοντές από το 7ο Γυμνάσιο.
Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε αθλήματα του στίβου και έπαιξαν αθλητικά παιχνίδια, στέλνοντας μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός στο σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς επισήμανε το ενδιαφέρον του Δημάρ-χου Σταύρου Κασιμάτη σχετικά με τα αθλητικά προγράμματα των Ειδικών Σχολείων. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή, τονίζοντας ότι γίνεται πράξη αυτό που λέμε «α-θλητισμός για όλους στον Πειραιά».

Παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Παύλος Γερακάρης, ο Σύμβουλος Περιφερειακής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Γιώργος Βαλαμάτης, η Σχολικός Σύμβου-λος Φυσικής Αγωγής Πειραιά Μαρία Παπαδοπούλου, ο υπεύθυνος Kid’s Athletic Πειραιά Πανα-γιώτης Χαραμής, ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Σχολείου Ηρακλής Παληάς και η γυμνάστρια του σχολείου Γιώτα Γιαννούλα.

eep logo