Παρουσίαση του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά στο Β.Ε.Π.

vep kentro diamesolavisis

Την παρουσίαση του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά έκανε την Δευτέρα 9 Μαρτίου , στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Διευθυντής του Φορέα και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πολύ σημαντικά οφέλη που παρέχει στον επιχειρηματικό κόσμο ο θεσμός της διαμεσολάβησης.
Το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ), όπως ανέφερε ο κος Μανουσάκης, είναι ο πρώτος πανελλαδικά φορέας κατάρτισης διαμεσολαβητών, που συστάθηκε τον Μάιο του 2012 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η προώθηση του νέου θεσμού στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και η ανάδειξή του ως εναλλακτικού τρόπου, σε σχέση με τα δικαστήρια, τρόπου επίλυσης των συμβατικών διαφορών.

Ο κος Μανουσάκης αναφέρθηκε επίσης στα πλεονεκτήματα του θεσμού, που είναι η εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και χρημάτων, η αποφυγή της δικαστικής διαμάχης και με όσα αυτή συνεπάγεται καθώς και η διατήρηση ενός φιλικού κλίματος μεταξύ των επιχειρηματιών, διαφυλάσσοντας τις επιχειρηματικές σχέσεις τους.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του θεσμού και στον αριθμό των πιστοποιημένων Διαμεσολαβητών, που εκπαιδεύτηκαν στο ΚΕΔΙΠ, και οι οποίοι μπορούν να διεκπεραιώσουν ακόμη και πολύ δύσκολες υποθέσεις.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, κος Ανδριανός Μιχάλαρος ευχαρίστησε τον κο Μανουσάκη και τόνισε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα συμβάλλει στην προαγωγή του θεσμού και στην καθιέρωσή του στη συνείδηση των βιοτεχνών, ως το μέσον μίας αποτελεσματικής επίλυσης των επιχειρηματικών διαφορών.
«Αν δεν υπήρχε ο θεσμός», πρόσθεσε ο κ.Μιχάλαρος, «έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει».

Αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λήφθηκε απόφαση για την συγκρότηση εξαμελούς επιτροπής από Συμβούλους του Επιμελητηρίου, οι οποίοι καλούνται να διαμορφώσουν το πλαίσιο της διατύπωσης των θέσεων των μελών του Δ.Σ. για τα θέματα που αφορούν τη βιοτεχνία προκειμένου να προωθηθούν προς τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυσή τους.

eep logo