Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών για το ΕΕΠ

voutsinas peiraias

Με επικεφαλής τον Γιάννη Βουτσινά και 101 υποψηφιότητες διεκδικεί τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά η «Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών»

Την Πέμπτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΕΠ, ο Γιάννης Βουτσινάς παρουσίασε στους υποστηρικτές της κίνησής του αλλά και στα ΜΜΕ του Πειραιά, την πρότασή του για τον ρόλο που μπορεί να έχει το Επιμελητήριο στην σύγχρονη εποχή.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την προηγούμενη επί 15 έτη διοίκησή του με πρόεδρο τον Γιώργο Μπενέτο, είπε ότι καλοπροαίρετα υποστηρίζει πως έκλεισε τον κύκλο της με θετικό πρόσημο. Και υποστήριξε πως όσοι ήταν δίπλα στον Γ.Μπενέτο είχαν δώσει ότι μπορούσαν να δώσουν, ενώ η πρόταση της παράταξής του έρχεται να δώσει έναν «νέο παλμό».

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, έκανε λόγο «για μια ισχυρή αγορά η οποία θα κάνει με τη σειρά της ισχυρή την κοινωνία», «για τη νέα σελίδα που προτίθεται να γυρίσει αναφορικά με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά» και για την πρόθεσή του «να είναι κοντά στον επαγγελματία μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που θα φέρουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών», τονίζοντας πως κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού του είναι «Ισχυρή Αγορά = Ισχυρή Κοινωνία».

Τόνισε επίσης, πως σκοπός του είναι να τεθεί στην κρίση και τη διάθεση των επαγγελματιών-μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ένα ψηφοδέλτιο υπερκομματικό, υπερτοπικό και πολυεπαγγελματικό.

Παράλληλα σημείωσε, πως ως άνθρωπος της αγοράς έχει απόλυτη συναίσθηση και γνώση των αμέτρητων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ελεύθερος επαγγελματίας και υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μια ικανή ηγεσία, η οποία θα καταστήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, βασικό συνομιλητή του εκάστοτε Κυβερνητικού σχηματισμού και ρυθμιστή των εξελίξεων της ελεύθερης αγοράς.

Ο υποψήφιος πρόεδρος συγκεκριμένα ανέφερε: «Mε συναίσθηση ευθύνης ένας κύκλος για το ΕΕΠ έκλεισε και είναι αναγκαία μια ριζοσπαστική αλλαγή και μια νέα πνοή για τις δυνάμεις της αγοράς και τους επαγγελματίες».
Επίσης ξεκαθάρισε ότι: «Το ΕΕΠ από την επόμενη μέρα της εκλογής του δεν θα είναι ένα κλειστό CLUB αιρετών, αλλά ένας χώρος στον οποίο θα έχουν πρόσβαση όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του, με σκοπό να αποτελέσει ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και να προσφέρει σ’ αυτήν με διάφορους τρόπους, ώστε να συνδεθεί με τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς και να συνεργαστεί μαζί τους, επιδιώκοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλους. Αρχή μας «Η ισχύς εν τη ενώσει».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Βουτσινάς, ανέφερε ότι όραμά του είναι, το Επιμελητήριο να καταστεί απολύτως ανταποδοτικό προς τα μέλη του, έχοντας ως βασική αρχή ότι «Κάθε ένα ευρώ που δίνει ως συνδρομή το μέλος, να του επιστρέφεται διπλάσιο», κάλεσε τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου «να μετέχουν ενεργά και δυναμικά σε αυτές τις εκλογές και να μην απέχουν, ώστε να δοθεί νέα ώθηση και να ανακτήσει το Επιμελητήριο το σημαντικό θεσμικό του ρόλο.»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο του Γ.Βουτσινά.

eep logo