Καθαρισμός και σφράγιση πρώην εργατικών πολυκατοικιών στη Δραπετσώνα

drapetsona polykatoikies palies

Η Αντιπεριφέρεια Πειραιά και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προχώρησαν σε εκκένωση, σφράγιση και καθαρισμό στο συγκρότημα των πρώην εργατικών πολυκατοικιών στην Δραπετσώνα (Οικισμός Καππαδοκίας).
Μετά από χρόνια εγκατάλειψης, η περιοχή καθαρίστηκε αποτελεσματικά από τους σορούς απορριμμάτων και δόθηκε μία ανάσα για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το συγκρότημα των πολυκατοικιών.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε σχετικά:
«Με την καθοριστική βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γαβρίλη, κάναμε μετά από πολλά χρόνια ένα βήμα απαραίτητο για να ανασάνει η περιοχή .
Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα παραμένει γιατί οι πολυκατοικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες από το 1999 είναι επικίνδυνες για την δημόσια ασφάλεια και υγεία. Είχαμε απευθυνθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση για αυτό το θέμα από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και με τη νέα κυβέρνηση, ώστε οι πολυκατοικίες να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου και να δοθεί οριστική λύση με την ανάπλαση της περιοχής».

eep logo