Συνάντηση για το εμπόριο και την καθαριότητα

agora kosmos

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας - Ανακύκλωσης, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού Π. Καλογερόγιαννη, κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΣΠ, στα πλαίσια της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου, στην οποία παρευρέθηκε ο Διευθυντής καθαριότητας, ανακύκλωσης και αποκομιδής κ. Γ Λορετζάτος.
Ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Συλλόγου, επαίνεσαν την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και εκτιμώντας ότι η καθαριότητα αποτελεί κοινωνικό αγαθό άμεσης προτεραιότητας και ατομική ευθύνη όλων των πολιτών, διατύπωσαν την πρόθεση για συνεργασία.
Ο Π. Καλογερόγιαννης αναφέρθηκε στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων και αφορούν κυρίως στην έλλειψη ικανού αριθμού υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης και ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου στις προσπάθειες της αρμόδιας υπηρεσίας.
Διαβεβαιώνοντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια, που θα αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και στη βελτίωση της λειτουργικότητάς της, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος, διατυπώθηκε από πλευράς ΕΣΠ η δέσμευση για ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, θεωρώντας ότι για την βελτίωση της καθαριότητας απαιτείται και η ενεργή συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του εμπορικού κόσμου.
Επίσης, ζητήθηκε η έκδοση φυλλαδίου από το Δήμο, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση των απορριμμάτων από τους δημότες.