Τελετή Λήξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

laskaridh idryma

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβριου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη φιλοξενεί την τελετή λήξης του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 23 Σεπτεμβρίου σε εμβληματικούς χώρους της πρωτεύουσας με τη συμμετοχή 70 ποιητών από 16 χώρες. Διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Ιδρύματα Μιχάλης Κακογιάννης και Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Στην καταληκτήρια εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, συμμετέχουν οι ποιητές: Βερονίκη Δαλακούρα, Πέτρα Κόλμανσιτς (Σλοβενία), Αντώνης Μακρυδημήτρης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιώργος Μπλάνας, Μάριο Μποχόρκες (Μεξικό), Μικαέλ Οσάν (Γαλλία), Τίτος Πατρίκιος, Ευρυδίκη Περικλέους Παπαδοπούλου (Κύπρος), Τατιάνα Σερμπινά (Ρωσία), Γιόζεφ Στράκα (Τσεχία), Αλίσια Ε. Στόλλινς (ΗΠΑ), Βένο Τάουφερ (Σλοβενία), Ντίνου Φλαμάντ (Ρουμανία), Γιώργος Χουλιάρας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Βαγγέλης Χρόνης.

Την εκδήλωση συντονίζει η Τιτίκα Δημητρούλια
Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Μενέλαος Κυπαρίσσης και Νίκος Πουρσανίδης
Τραγούδι: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

H είσοδος είναι ελεύθερη

Πληροφορίες:
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00
Ιστορική βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη,
2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς
Τηλ. 210 4297540 -1 -2
info@laskaridou.gr, www.laskaridou.gr

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
Ιδρύθηκε από τον Κύκλο Ποιητών το 2013, μέσα στην κρίση, και σκοπός του είναι να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής ποίησης, στον διάλογο μεταξύ διαφορετικών παραδόσεων και στην προβολή της ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης στο εξωτερικό. Σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας ποίησης έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτό (Adam Zagajewski, Juan Carlos Mestre, Pia Tafdrup, Carolyn Forché, Jack Hirschman κ.ά.) καθώς και ορισμένοι από τους
σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές (Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Νάνος Βαλαωρίτης, Αναστάσης Βιστωνίτης, Δήμητρα Χριστοδούλου κ.ά.).

Το 1ο και το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (2013, 2015) σημείωσαν τεράστια επιτυχία και η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να καταστεί θεσμός της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής και κομβικό γεγονός της Αθήνας, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτιστικών δράσεων και ενόψει της Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.

 

cotommatae