ΕΣΠ: Συνάντηση με Διευθυντή ΣΕΠΕ

emporikos syllogos peiraia

Για θέματα σχετικά με τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό

 

Συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Διευθυντή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πειραιά κ. Εμ. Κουνελάκη, στην οποία παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Θ. Καπράλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης.
Κατά τη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό, τέθηκε υπόψη του Δ/ντή του ΣΕΠΕ σχετική ενημερωτική επιστολή του Συλλόγου προς τα μέλη του, όπου καταγράφονται αναλυτικά τα οριζόμενα από το νόμο βιβλία, έγγραφα και κάθε άλλου είδους στοιχείο που θα πρέπει να έχουν συγκεντρωμένα στο χώρο εργασίας τους, ώστε, σε περίπτωση ελέγχου, να αποφευχθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται για παραλήψεις που θα πέσουν στην αντίληψη των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων.
Μάλιστα από πλευράς ΕΣΠ εκφράστηκε η άποψη ότι τα προβλεπόμενα από το νέο νόμο πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και πολλοί επιχειρηματίες πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ τόνισαν ότι είναι άδικο για κάποια μη εσκεμμένα λάθη ή παραλήψεις να υπάρχουν τόσο αυστηρές ποινές.
Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία και εποικοδομητική συνεργασία, για την διασφάλιση του κλίματος εμπιστοσύνης και διαφάνειας μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων.

eep logo