Πάμε food film festival?

gastronomic cities martios 1


• Εκδηλώσεις, σεμινάρια και το πρώτο food film festival στο Korydallos Gastronomic Cities

Ο Δήμος Κορυδαλλού, ο Σινέ Παράδεισος και επιχειρήσεις εστίασης συμπράττουν για την ανάδειξη της γαστρονομίας ως εργαλείο ανάδειξης και ανάπτυξης της πόλης.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματογραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο film food festival, σεμινάρια γαστρονομίας, παρουσιάσεις τοπι-κών παραδοσιακών συνταγών, μαγειρικούς διαγωνισμούς στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργα-σία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

Παράλληλα, με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες. Όλες οι συμμετοχές και προσφορές θα προβληθούν από τον Δήμο στο πλαίσιο προβολής του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Όλες τις Τετάρτες του Μαρτίου πραγματοποιείται στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα, Κορυδαλλός), το πρώτο Food Film Festival.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δείπνο και κινηματογράφος στην ίδια αίθουσα. Τέσσερα διαφορετικά εμπνευσμένα menu από 4 διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες, παρουσιάζονται για δοκιμή στο κοινό. Προβολή της ταινίας και menu στα 8 €. Για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης με την επίδειξη της κάρτας 4€. Στο τέλος, μια γαστρονομική κινηματογραφική συζήτηση.

Θα προβληθούν οι ταινίες:
Τετάρτη 4 Μαρτίου, Χωρίς Μέτρο Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 11 Μαρτίου, Η Θεωρία των πάντων Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 18 Μαρτίου, Νορβηγία Προβολή/Μenu στις 21.00.
Τετάρτη 25 Μαρτίου, Μαχαιριά Προβολή/Μenu στις 21.00.
Αυστηρά για 50 άτομα. Για κρατήσεις στο 2104960955. Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4.

Παρασκευή 13 Μαρτίου (11.00 έως 15.00)
• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μαγειρεύουν και παρουσιάζουν η…. Κοντογιαννίδου και ο Ηλίας Υφαντίδης από τον Σύλλογο Ποντίων Κορυδαλλού, η Μαρία Διακάτου και η Βάσω Γιαννέτσου με μικρασιάτικες συνταγές από τα ΕΔΑΠΕ Κορυδαλλού.
• Σεμινάρια Master Chef από γνωστούς chefs της πόλης, οι οποίοι θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό.

Σάββατο 14 Μαρτίου (11.00 έως 15.00)
• Σεμινάρια Παραδοσιακής Γαστρονομίας από εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Μαγειρεύουν και παρουσιάζουν η Ελένη Βλαχοπούλου Μαράκη από την Ένωση Κρητών Κορυδαλλού – Νικαίας και οι Γεωργία Γιαννάρου,
Ελένη Καΐρη και Βιργινία Καλή από τον Σύνδεσμο Απανταχού Αστυπαλαιέων.
• Μαγειρικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή γνωστών chefs, οι οποίοι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες θα συναγωνιστούν για τις γευστικότερες συνταγές, προσφέροντας γευστικές εμπειρίες στο κοινό.
• Μαγειρεύοντας υγιεινά και νόστιμα για τα παιδιά. Η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέα βιβλίων παιδικής διατροφής, θα μαγειρέψει για τους μικρούς μας φίλους.

Η είσοδος και τις δυο μέρες των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τι είναι το Gastronomic Cities
To Gastronomic Cities είναι έργο του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση) που έχει στόχο να αξιοποιήσει τη γαστρονομία ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμ-μετέχει μαζί με το Burgos της Ισπανίας, το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμανίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη).
Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα Urbact, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως από την Ευρω-παϊκή Επιτροπή, από τον Δεκέμβριο του 2013. Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκτός από τους εκπροσώπους του Δήμου, τοπικοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες με αντικείμενο την εστίαση, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή στη συνέχεια ενός σχεδίου δράσης, που θα ενισχύσει κάθε πόλη.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο φιλοξενήθηκε στον Κορυδαλλό, η 5η διακρατική συνάντηση των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο. Στη διάρκεια του διημέρου οι ομάδες εργασίας συμμετείχαν σε ημερίδες, γαστρονομικές περιηγήσεις σε τοπικές επιχειρήσεις, ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις.