ΕΠΣΠ: Ενημέρωση για τους φιλικούς αγώνες

podosfairo

Όροι διεξαγωγής – ποινές και εξοδολόγια διαιτησίας

 

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, όπως και αυτά που μετέχουν στα πρωταθλήματα μας Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ότι με βάση το υπ΄ αριθμόν 20505/2015 έγγραφο της ΕΠΟ και σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ποδοσφαίρου - Σύστημα Υλοποίησης Διαιτησίας Ποδοσφαίρου 2016-2017, δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών χωρίς την έγκριση της Ε.Π.Σ.Π. , όπως φυσικά δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων χωρίς την παρουσία επισήμων διαιτητών που θα ορίζει η Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης (τα γηπεδούχα σωματεία θα πρέπει να ενημερώνουν εγγράφως την Ε.Π.Σ.Π. τουλάχιστον 2 ημέρες πρίν).
Οι διαιτητές υποχρεούται στους φιλικούς αγώνες να συντάσσουν Φύλλο αγώνα το οποίο θα αποστέλλεται αρμοδίως στις προκαθορισμένες ημερομηνίες στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Π.
Τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής και αυτά Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε περίπτωση παράβασης των ως άνω θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 500 ευρώ.
Τυχόν επιβολή ποινών (π.χ. ποδοσφαιριστών) στους Φιλικούς αγώνες θα προσμετρούνται κανονικά στις επίσημες διοργανώσεις .
Στους διαιτητές που παραβαίνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις θα επιβάλλεται τρίμηνη απαγόρευση ορισμού στους αγώνες των κατηγοριών που ανήκουν.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ λαμβάνοντας υπόψη της, την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μειώνει τα εξοδολόγια διαιτησιών Φιλικών αγώνων ως εξής:
Γ΄ Εθνική Κατηγορία : 80 ευρώ
Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία : 50 ευρώ
Β΄- Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία : 40 ευρώ