Πειραιάς Νικητής: Πρώτος ο Πειραιάς στην απορρόφηση κονδυλίων!

moralis giannis thalassa ap

Εισπράτει πάνω από 70 εκατομμύρια για την ΟΧΕ

 Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Πειραιάς στην απορρόφηση κονδυλίων για την ΟΧΕ – Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. Συγκεκριμένα ο Δήμος Πειραιά αναμένεται να λάβει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ – ίσως και πολύ περισσότερα – για μια σειρά από παρεμβάσεις που πρόκειται όντως να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης. 

Ο φάκελος που κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, ο επαρκέστερος από όλους τους αντίστοιχους φακέλους που κατέθεσαν δήμοι της χώρας.
Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πειραιάς προκρίνεται και πρόκειται να πάρει μεγαλύτερο κονδύλι, τόσο από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλά και από «συστάδες» δήμων της δυτικής αλλά και της υπολοίπου Αττικής, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν προϊόν μιας άρτιας επιστημονικής εργασίας.

Το πολύ σημαντικό στην όλη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι την διαχείριση του όποιου κονδυλίου τελικά εγκριθεί, θα την έχει απευθείας ο ίδιος ο δήμος Πειραιά. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αναπλάσεις που έχουν κατατεθεί στον συγκεκριμένο φάκελο (Τουρκολίμανο, Πειραϊκή, Δημοτική Αγορά, κλπ) μπορούν να χρηματοδοτηθούν απευθείας από την Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Portnet στο συγκεκριμένο κονδύλι θα πρέπει να προστεθούν άλλα 12 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι έχει εξασφαλίσει για έργα υποδομών στον Πειραιά ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Το συνολικό ποσό που αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κατευθυνθούν σε «υπερώριμα» έργα, εκτιμάται ότι θα αλλάξει το «μομέντουμ» του δήμου Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής στην πόλη.

Η αναμενόμενη κάθοδος δε της Περιφεριάρχη Αττικής Ρένας Δούρου τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στον Πειραιά, κατά την οποία θα ανακοινώσει το πλήρες «πακέτο» παρεμβάσεων της Περιφέρειας για τον ευρύτερο Πειραιά, θεωρείται πως θα υπογραμμίσει και θα αναδείξει το γεγονός ότι με χαμηλόφωνα αλλά συστηματικά βήματα ο δήμος Πειραιά αναδεικνύεται ... νικητής!