«Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία»

nhsi limani

Διήμερο θεματικό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας»

διοργανώνουν η Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Εργαστήριο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων Ανάπτυξης (DevelopmentLAB), το Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», καθώς και ο πανευρωπαϊκός οργανισμός INSULEUR «Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο ΕΟΑΕΝ «Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών».
Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (πορτοκαλί αμφιθέατρο), την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017.

Σκοπός είναι η διεξαγωγή μιας πολυ-επίπεδης συνάντησης, επιστημονικού, αλλά και πρακτικού χαρακτήρα, σκιαγραφώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης νησιωτικής διακυβέρνησης, το ρόλο των νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, το ειδικό ρόλο της επιμελητηριακής "κοινότητας" και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Το συνέδριο τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, που θα παραθέσει κεντρική ομιλία στην έναρξη του συνεδρίου.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη των: Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΑΙΑ), την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τη ΔΕΠΑ (στο πλαίσιο του προγράμματος Poseidon MED-II).

 

eep logo