Εκδηλώσεις “ονομαστηρίων της πόλεως Νίκαιας”

nikaia

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των ονομαστηρίων της πόλης της Νίκαιας με ομιλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα

διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τους Προσφυγικούς– Μικρασιατικούς-Αρμενικους Συλλόγους Νίκαιας στις 26 και 28 Μαϊου στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.

Πιο συγκεκριμένα ομιλία με θέμα “Η Νίκαια του χθες και του σήμερα” από την Πρόεδρο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας, Ιστορικό & Φιλόλογο κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, με μαθητές από τα σχολεία της πόλης να μοιράζονται τις σκέψεις τους για την “Νίκαια του Σήμερα” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 6:30 το απόγευμα. Η βραδιά θα πλαισιωθεί με χορευτικά συγκροτήματα από σχολεία της Νίκαιας, καθώς και από το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Δαρδανελλιωτών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. η πρόεδρος της αδελφότητος Βιθυνών, κα Επίχαρι Μιχαηλίδου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσει ομιλία - προβολή με θέμα “Η καθημερινή ζωή των προσφύγων στα ''Γερμανικά'' της Κοκκινιάς, το 1972. Μία ανθρωπολογική προσέγγιση” από την διακεκριμένη φιλέλληνα ερευνήτρια κυρία Renee Hirschon, με την Μικρασιατική Χορωδία της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας- Πειραιώς να ολοκληρώνει την εκδήλωση.

Νωρίτερα την Κυριακή στις 9:45 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας για την ημέρα μνήμης των “318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας” που αποτελεί ημέρα εορτής της πόλης της Νίκαιας.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αίθουσα εκδηλώσεων, 1ος όροφος
Π.Τσαλδάρη 10