Δυο μοναδικές ξεναγήσεις στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας»

hellas liberty

Hellas Liberty και Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά «εΦτά»

 

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά «εΦτά» θα πραγματοποιήσει δύο μοναδικές ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας» που γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Πειραιά.

Ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο "Hellas Liberty"
Ημερομηνία Δράσης: Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Ώρα Διεξαγωγής: 12:30 – 14:30
Τοποθεσία: Ακτή Βασιλειάδη (Πύλη Ε2)

Μία σπάνια ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό στο Πλωτό Μουσείοτου Πειραιά, ιστορικό πλοίο, «HELLAS LIBERTY» και τη μόνιμη έκθεσηφωτογραφίας – ντοκουμέντων πλοίων που φιλοξενείται σεαυτό, διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά – “εΦτά”την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ –ΠΕΙΡΑΙΑ».
Ειδικότερα, η ξενάγηση, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:30 – 14:30, τόσο στους εσωτερικούςκαι εξωτερικούς χώρους του πλωτού μουσείου αλλά και στη μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες –ντοκουμέντα από τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερικήμετά τον πόλεμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.Στη ξενάγηση αυτή, θα παρουσιαστεί εμπεριστατωμένα και αναλυτικά στοκοινό, μέσα από ντοκουμέντα και video, όλη η διαδρομή δημιουργίας, ιστορίας,αλλά και εξέλιξης του πλοίου που είναι ένα από τα τρία μοναδικά στονκόσμο εναπομείναντα φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται παγκοσμίως.

“HΕLLAS LIBERTY”
Ένα πλοίο με βαριά ιστορία που ξεκινάει απότον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα πλοίο που σηματοδότησε την αναγέννηση τηςΕλληνικής Ναυτιλίας στη σύγχρονη Ελλάδα και που με την σημερινή παρουσίατου -ως πρώτο έκθεμα- στο λιμάνι του Πειραιά σηματοδοτεί την έναρξη μιαςνέας εποχής για αυτόν. Σημειώνεται, ότι το “HELLAS LIBERTΥ” (πρώην “SSArthur M Huddel”) που κατασκευάστηκε το 1943 από τις ΗΠΑ για τις ανάγκεςτου Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο. Μεσυνεννόηση των ΗΠΑ, του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων εφοπλιστώνπαραχωρήθηκε και ρυμουλκήθηκε από τις ΗΠΑ στον Πειραιά το 2008, όπου μετά απόεπισκευές πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στο link video παρουσίασης του Πλωτού Μουσείου Πειραιά «ΗellasLiberty» http://www.youtube.com/watch?v=_gAQVnmrFBg
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
Ημερομηνία Δράσης: Σάββατο 27 Μαΐου 2017
Ώρα Διεξαγωγής: 12:00 – 13:30
Τοποθεσία: Ακτή Θεμιστοκλέους, στη Μαρίνα Ζέας.

Οργανωμένη δωρεάν ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, σεσυνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο.Παρακολούθηση έκθεσης για την δράση του Πολεμικού Ναυτικού τηνπερίοδο 1821 - 1945 «ΜΕΘ’ ΟΡΜΗΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ» Η έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστενα μπορεί να μεταφέρεται εύκολα με στόχο να «ταξιδέψει» σε κάθε γωνιά τηςΕλλάδας. Δεν απευθύνεται σε «ειδικούς» αλλά σε όποιον έχει διάθεση καιενδιαφέρον να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
Είναι το μεγαλύτερο Ναυτικό μουσείο της Ελλάδας και ιδρύθηκε το 1949.Εδώ παρουσιάζεται η εξέλιξη του ελληνικού ναυτικού από τηνπροϊστορία μέχρι σήμερα. Σε δέκα συνεχόμενες αίθουσες εκτίθενται μοντέλα σκαφώνυπό κλίμακα, μακέτες, ναυτικά σύνεργα κ.λπ. από την αρχαιότητα μέχρι το 1821 κιαπό την επική δράση του πολεμικού μας ναυτικού τον 20ό αι. μέχρι το σύγχρονοθαύμα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Θαυμάστε τμήματα από το Κονώνειοτείχος του Πειραιά και από τους περίφημους νεώσοικους.Yπάρχει πλούσια συλλογή 10.000 τόμων και ενδιαφέρον φωτογραφικό αρχείο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

eep logo