Celestyal Cruises: "Άνοιγμα" της ελληνικής κρουαζιέρας στην κινεζική αγορά

CeleStyal Olympia China

Το πρώτο κινέζικο γκρουπ τουριστών κρουαζιέρας επιβιβάστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου στο πλοίο Celestyal Olympia και ήδη αναχώρησε για την 4ήμερη κρουαζιέρα σε νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα οι 250 επισκέπτες από την Κίνα θα έχουν την ευκαιρία για τέσσερις ημέρες να επισκεφτούν τα νησιά των Κυκλάδων, αποτελώντας το πρώτο οργανωμένο γκρουπ Κινέζων τουριστών κρουαζιέρας. Σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα η έλευση 2000 τουριστών κρουαζιέρας.

Πριν την αναχώρηση του πλοίου, η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής το Διευθύνοντα Σύμβουλο Cpt. Fu Chengqiu μαζί με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises και πρόεδρο της CLIA Κυριάκο Αναστασιάδη υποδέχθηκαν σε ειδική εκδήλωση την ομάδα των κινέζων τουριστών στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia.

Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική στη προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση του ΟΛΠ για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, στόχος που υποστηρίζεται και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του home porting και την ενίσχυση του λιμένος Πειραιά στη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας για τη συνολική συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting αφού έχει διακινήσει πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία 5ετια.

Όπως δήλωσε ο Cpt. Fu Chengqiu «Ευχαριστούμε θερμά τη Celestyal Cruises για την παραγωγική συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο λιμάνι του Πειραιά. Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του λιμένος Πειραιά».

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestial και πρόεδρος CLIA Κυριάκος Αναστασιάδης, πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την εταιρεία ενώ θα αξιοποιηθούν οι εμπειρίες των πρώτων επισκεπτών, ώστε να έρθουν περισσότεροι τουρίστες.




eep logo