Σε «ρότα» συνεργασίας ΣΕΕΝ-ΟΛΠ

1 aktoploia demena ploia

Η στενότερη συνεργασία μεταξύ ΟΛΠ και ακτοπλόων, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους επιβάτες των πλοίων, ενόψει της κίνησης των εορτών του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση του Οργανισμού.
Τα μέλη του ΣΕΕΝ είχαν ζητήσει εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη συνάντηση, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού είναι ανοιχτή στην ατζέντα των θεμάτων που θα θέσουν οι ακτοπλόοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, στη μεταξύ τους συνάντηση θα βρεθεί, επίσης, το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τα πλοία της ακτοπλοΐας και της ναυπηγοεπισκευής. Σημειώνεται, ότι η επιλογή παρόχου αποκομιδής απορριμμάτων πλοίων από τις ίδιες τις εταιρείες είναι ένα θέμα που έχει τεθεί, ήδη, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και το εξετάζει αυτήν τη στιγμή η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένος (ΡΑΛ) που θα δώσει και τις τελικές προτάσεις της.

Για το θέμα της ναυπηγοεπισκευής, κάποια από τα μεγάλα πλοία μεταφέρονται στο ναυπηγείο της Σύρου, ενώ άλλα είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν στη Μάλτα ή στην Κροατία, καθώς οι δεξαμενές στον Πειραιά δεν έχουν τη δυνατότητα «φιλοξενίας» λόγω του μικρού μεγέθους τους. Πάντως, η διοίκηση της China Cosco Shipping Corporation Limited, βασικός μέτοχος του ΟΛΠ, έχει ήδη προγραμματίσει τη μεταφορά δύο νέων πλωτών δεξαμενών ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα, τύπου postpanamax 80.000 και 300.000 τόνων αντίστοιχα. Επίσης, η διοίκηση του ΟΛΠ έχει προχωρήσει, ήδη, εδώ και καιρό σε εργασίες επισκευής και αναβάθμισης, με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, των δύο πέτρινων δεξαμενών που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και των δύο μικρών πλωτών στο Πέραμα.

Πηγή: theseanation.gr

ETEKA_Desktop

eep logo