Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Πιτσιόρλας

1 nafphgeia skaramanga 2

«Εμπόδιο» στην προσπάθειατης κυβέρνησης να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φαίνεται να αποτελεί η «άρνηση» της διοίκησης της εταιρείας να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΝΑΕ τον υφυπουργό ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Ο οποίος από κοινού με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιδιώκει επίλυση των προβλημάτων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και δη των μεγάλων ναυπηγικών μονάδων της χώρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές χθες, ενόψει της σημερινής επίσκεψης Πιτσιόρλα στο Σκαραμαγκά διαμηνύθηκε δι επιστολής ότι η διοίκηση του ναυπηγείου θα αρνηθεί την είσοδο στον υφυπουργό και δε θα επιτρέψει την επίσκεψη επικαλούμενη μη επίσημη ενημέρωσή της.

Ωστόσο ο υφυπουργός θα επιχειρήσει το πρωί σήμερα να μεταβεί στο ναυπηγείο προκειμένου να παρουσιάσει σε όλους τους εργαζόμενους το σχέδιο που μπορεί να δώσει λύση στο χρονίζον πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιτσιόρλας είχε επισκεφθεί πρόσφατα τις Βρυξέλλες όπου και παρουσίασε στην Κομισιόν το σχέδιο ένταξης της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στο πλαίσιο του νόμου 4307 (εκκαθάριση εν λειτουργία) που προβλέπει συνοπτικές διαδικασίες πώλησης χωρίς χρέη και με «εκδίωξη» των παλαιών μετόχων.

Να σημειωθεί ότι στη πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής έθεσε χρονικό ορίζοντα την 17η τρέχοντος ως τερματική ημερομηνία για να εκδοθεί η διαιτητική απόφαση που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις αναφορικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η οποία ουσιαστικά θα είναι αφορμή δρομολόγησης γενικότερων ενεργειών για τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε αποκάλυψη συγκεκριμένων δράσεων δεσμευόμενός ωστόσο ότι θα είναι σε θέση να πει κάτι πιο συγκεκριμένο στα τέλη του μήνα και σε προσεχή συνέντευξη του καθώς περί τα αρχάς του επόμενου μήνα τοποθέτησε τη δρομολόγηση εξελίξεων. Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Πηγή: theseanation.gr

ETEKA_Desktop

eep logo