Π. Κουρουμπλής: Μέτρα για μαρίνες, ακτοπλοΐα και νησιωτικότητα

1 yna

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μολονότι η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για ενημέρωση των Συντακτών γύρω από την διυπουργική σύνοδο στη Μάλτα και την διακήρυξη της Βαλέττας, ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για άλλα θέματα.

Μεγάλο τμήμα της συνέντευξης αφιερώθηκε στην ακτοπλοΐα, στην επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και στην εξυπηρέτηση των νησιών ως προς τα ιατρικά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός ανακοίνωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επισκεφτούν στρατιωτικοί γιατροί τα μικρά νησιά.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στη ναυπηγοεπισκευή και στις προσπάθειες του υπουργείου για το ξεμπλοκάρισμα των ναυπηγείων καθώς και την στήριξη της ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας.  Ο Υπουργός Ναυτιλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ναυτική Εκπαίδευση και στην πρόθεσή του να αναβαθμιστούν οι δημόσιες σχολές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι "δεν έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή να πάμε σε ιδιωτικό τομέα".

Ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την αξιολόγηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 7 Απριλίου και σημείωσε ότι όλες οι πλευρές θέλουν να κλείσει πια αυτό το ζήτημα. «Υπάρχουν δυσκολίες που ανακύπτουν κάθε φορά. Τις ξέρετε, τις μαθαίνετε, νομίζω όμως ότι πλέον είναι δεδομένη η βούληση και στην Ευρώπη να κλείσει αυτή η ιστορία. Τώρα το περιεχόμενο δεν μπορώ εγώ αυτή τη στιγμή να σας το πω. Το περιεχόμενο θα αποτυπωθεί όταν θα έρθει στη Βουλή και τότε θα με ρωτήσετε να σας πω, αλλά τώρα να σας πω υποθέσεις πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου βαθμού δεν γίνεται».

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Διονύσης Καλαματιανός, ο ΓΓΛΠΝΕ Χρήστος Λαμπρίδης, Ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Γιαννέλλης – Αθανασιάδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και η λοιπή ηγεσία του Σώματος.

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ, για τα τουριστικά σκάφη και τα σκάφη αναψυχής και αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

eep logo