Κρουαζιέρα: Δυναμική παρουσία του Πειραιά στο Μαϊάμι

1 cruiseships

Δυναμική παρουσία στην παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωση του SEATRADE στο Μαϊάμι για την κρουαζιέρα θα κάνει ο Πειραιάς καθώς η COSCO είναι αποφασισμένη να αναπτύξει το hom porting βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού. Είναι η δεύτερη φορά που εντεταλμένα στελέχη της εταιρίας θα βρεθούν στο Μαϊάμι για να υποστηρίξουν τον Πειραιά αλλά αυτή τη φορά στις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί με υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών του τομέα που διατηρούν μεγάλους στόλους κρουαζιερόπλοιων τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και τούτο διότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός με χρονοδιαγράμματα αλλά και κινήσεις που κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό» για λόγους ευνόητους.

Όπως έχει αναφέρει ήδη το “theseanation” αρωγοί της προσπάθειας της COSCO είναι αποφασισμένη να αναπτύξει το hom porting αλλά και να αναπτύξει το τμήμα της κρουαζιέρας είναι δύο Ασιατικές αεροπορικές εταιρίες. Πρόκειται για τον
low cost αερομεταφορέα του ομίλου Singapore Airlines, Scoot, όπου φέτος το καλοκαίρι ξεκινάει πτήσεις από Σιγκαπούρη με προορισμό την Αθήνα, και θα είναι το μακρινότερο απευθείας δρομολόγιο του, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να μείνει ενώ την ίδια ώρα συγκλίνουσες είναι και οι πληροφορίες για την ένταση των δρομολογίων προσεχώς της Air China με στόχο μεταξύ των άλλων και τη στήριξη των σχεδίων της COSCO νε μετατρέψει τον Πειραιά σε hub port για την κρουαζιέρα. Να σημειωθεί ότι οι σχεδιασμοί αλλά και οι προθέσεις της εν λόγω αεροπορικής εταιρίας είχαν γίνει λίγο ως πολύ γνωστοί από αναφορές διπλωματικών πηγών στις αρχές του περασμένου έτους.

Στη γενικότερη προσπάθεια έρχεται να προστεθεί και η πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή ο οποίος πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, που θα αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για τουρίστες από Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κροατία και Τουρκία. Στο άμεσα προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας. Πρόσφατα σε δηλώσεις του για την κρουαζιέρα ο κ. Κουρουμπλής μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης, και μάλιστα προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί το HOME PORTING (έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας στο ίδιο λιμάνι) στην Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα για την αξιοποίηση ορισμένων λιμανιών, που σχετίζονται με την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πάντως λίαν συντόμως υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου ελληνικών λιμένων σε Αιγαίο και Ιόνιο που θα υποστηρίξουν τις γενικότερες προσπάθειες ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του ρόλου του Πειραιά με ότι αυτό θετικό θα σημάνει για τον τουρισμό και γενικότερα για την οικονομία της χώρας.

Πηγή: theseanation.gr

eep logo