XRTC: Ανανέωση συνεργασίας με την China Development Bank

1 xiradakis china development bank

Η XRTC Business Consultants, αναγνωρισμένη εταιρεία παροχής ναυτιλιακών συμβούλων στη διεθνή τραπεζική βιομηχανία και στην Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά ανακοίνωσει την ανανέωση της συμφωνίας για την παροχή χρηματοοικονομικών - συμβουλευτικών υπηρεσιών με την China Development Bank.

H XRTC, που εδρεύει στον Πειραιά κατέχει ήδη από το 2012 τη θέση του τιμώμενου ναυτιλιακού χρηματοοικονομικού σύμβουλου (Preferred Shipping Finance Consultant) ενός εκ των μεγαλυτέρων Κινεζικών χρηματοοικονομικών οργανισμώνμε σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης και ιδιαίτερα στην Ελληνική ναυτιλιακή αγορά. Η ανανέωση της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την 21ηΟκτωβρίου 2016στα γραφεία της XRTCστον Πειραιά με την παράδοση του αντίστοιχου πιστοποιητικού από τον εκπρόσωπο της China Development Bank κ. XinLiu – General Manager Ningbo Branch στον κ.Γιώργο Ξηραδάκη.
Η σχέση της XRTC με την Κινέζικη τραπεζική αγορά ξεκίνησε από τις αρχές του 2009 και από τότε παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρείες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για ναυτιλιακή χρηματοδότηση από την Κίνα. Η China Development Bank έχει σκοπό να συνεχίσει να παρέχει και να συντονίσει την προσφορά κινέζικων κεφαλαίων προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες για τη χρηματοδότηση νέων πλοίων που χτίζονται σε Κινέζικα ναυπηγεία.

Ο κ. Γεώργιος Ξηραδάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants ανέφερε τα εξής:
"Η ανανέωση της εμπιστοσύνης της China Development Bank στην εταιρεία μας αποτελεί αφενός μεγάλη ευθύνη για την πορεία μας στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση αλλά και μεγάλη χαρά για την καταξίωση για τα όσα έχουμε ήδη πράξει με την Κινεζική αγορά από τότε που ξεκινήσαμε ως πρωτεργάτες. Είναι εξαιρετική τιμή για εμάς, ένας τόσο μεγάλος τραπεζικός οργανισμός όπως η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας, να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί μας.
Από την ίδρυσή της, ο κύριος σκοπός της XRTC ήταν και παραμένει η παροχή συμβουλών στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που θέλουν να εισέλθουν στην Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Οι κινέζικες τράπεζες έχουν δείξει μία σθεναρή θέληση να χρηματοδοτήσουν Ελληνικούς Ναυτιλιακούς Ομίλους για έργα που συνδέονται με κινέζικα ενδιαφέροντα. Ακολουθώντας τοσυντηρητικό προφίλ τόσο των κινέζικων τραπεζών όσο και της Ελληνικής πλοιοκτησίας επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ίδρυση μίας σταθερής αλληλέγγυας και προσοδοφόρας σχέσης. Πιστεύουμε στο μακροχρόνιο και ισχυρό χαρακτήρα της σχέσης αυτής καθόσον και οι δύο πλευρές έχουν αποδείξει ότι η δέσμευσή τους είναι μακροχρόνια και αποτελεσματική γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για επιτυχημένες ναυτιλιακές επενδύσεις.
Η XRTC, έχοντας δημιουργήσει σταθερές βάσεις στην Κινεζική τραπεζική αγορά μπορεί να συνεργασθεί με όλους αυτούς που θα κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των Κινεζικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Στηρίζουμε δύο αγορές που είναι εξαιρετικά μεγάλες και πολλά υποσχόμενες και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες συνέργιες στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία.
Μπορεί η συνεχιζόμενη χαμηλή αγορά να μην έχει δώσει τις ευκαιρίες επέκτασης των Κινεζικών ναυτιλιακών χαρτοφυλακίων στην Ελληνική ναυτιλία τα τελευταία χρόνια, έχει όμως οπλίσει με εμπειρία και με ισχυρή θέληση τον Κινεζικό τραπεζικό χώρο για την ασφαλή ανάπτυξη του κλάδου.
Τα Ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια της Κινεζικής τραπεζικής αγοράς έχουν χαμηλό δείκτη επισφαλειών συγκριτικά με τους παραδοσιακούς ναυτιλιακούς χρηματοδότες εξαιτίας της σχετικά πρόσφατης ενασχόλησής τους με τον κλάδο, γεγονός που τους επιτρέπει να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ένα επίσης δυνατό σημείο της Κινεζικής τραπεζικής αγοράς είναι η εισαγωγή χρηματοδοτήσεων με την μορφή Leasing που προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους. Η CDB έχει απαραίτητες δυνατότητες επέκτασής της στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά είτε μέσω της τράπεζας CDB υπό την διαχείριση του Ningbo Branch η μέσω της θυγατρικής China Development Bank Leasing».

eep logo