Δρίτσας: Δεν φεύγω με τη θέλησή μου!

1 dritsas limani

Με την ευθύτατη αιχμή κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησε από το υπουργείο Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας. Ο επί 22 μήνες υπουργός τόνισε ότι δεν φεύγει από το υπουργείο με τη θέλησή του, παρά τα όσα γράφηκαν στον ηλεκρονικό και έντυπο Τύπο.

Σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα – το εντονότερο στο εδώ και πολλά χρόνια, εδώ και πολλές αλλαγές υπουργών κλίμα που επικρατεί στο υπουργείο Ναυτιλίας – ο Θ.Δρίτσας υπεραμύνθηκε του έργου του σε μια λογική, την οποία είχε αναφέρει και στο παρελθόν: «Να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται». Εννοώντας πως, τόσο στα θέματα των λιμένων, όσο και στα εργασιακά, κινήθηκε στην κατεύθυνση της διάσωσης στοιχείων που πλήγονταν από μια πολιτική που τη χαρακτήρισε «δεσμευτική» - δηλαδή δεν την πιστεύει.

Ο Θ.Δρίτσας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Παναγιώτη Κουρουμπλή «σε ένα έργο δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό με αρμοδιότητες πολυεπίπεδες. Πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ανταποκριθεί στο έργο, θα βρει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσει την πρόκληση» κατέληξε.

«Δεσμεύομαι να συνεχίσω το έργο συνέπειας, διαφάνειας και ήθους του προκατόχου μου, Θοδωρή Δρίτσα» δήλωσε παραλαμβάνοντας το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι θα προωθήσει όλες τις πολιτικές που είναι απαραίτητες για να συνεχιστεί το έργο Δρίτσα γιατί, όπως τόνισε, είναι «σε σωστό προσανατολισμό».

«Θα δουλέψουμε με την ηγεσία του Λιμενικού, τους εφοπλιστές, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και τα επιμελητήρια για να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Θουκυδίδη «Μέγα το της θάλασσας κράτος» ο νέος υπουργός μίλησε για «το μαρτύριο που βιώνει η Ελλάδα και από λάθη δικά μας και από επιλογές που εξυπηρετούν τρίτους». «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε δοκιμασία. Υπάρχει, όμως τρόπος διαφυγής, υπάρχουν αποθέματα DNA στο λαό που όταν αξιοποιηθούν θα βγούμε από τη δίνη. Δεν μας αξίζει να μας δείχνουν κάποιοι με το δάχτυλο» σημέιωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι θα περάσει ρύθμιση για την εισαγωγή στο Λιμενικό με πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο ίδιος αναγνώρισε το έργο του Λιμενικού Σώματος στο προσφυγικό που παραμένει όπως είπε «εκρηκτικό πρόβλημα», ενώ δήλωσε ανήσυχος από τη «νευρικότητα» και την «αστάθεια» που παρουσιάζει η Τουρκία.

«Μου αρέσει να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες. Βλέπω, ακούγοντας» είπε.