«Φρούριο» το νέο λιμάνι της Πάτρας

limani patra

Ενισχύεται η περίφραξη για τις ομάδες μεταναστών.

Μόνιμο σκάνερ στη λιμενική ζώνη για το έλεγχο χιλιάδων φορτηγών…

Αλλάζει η περίφραξη στη λιμενική ζώνη το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως διαφάνηκε, η υπάρχουσα δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει τις ομάδες μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στο νέο λιμάνι και να κρυφτούν στις καρότσες φορτηγών.

Αυτό τονίζει ο κεντρικός λιμενάρχης Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, ενώ αποκαλύπτει ότι θα τοποθετηθεί ένα μόνιμο σκάνερ στη λιμενική ζώνη για τον έλεγχο χιλιάδων φορτηγών που εισέρχονται στα πλοία, κάτι που αποτελούσε διεκδίκηση δεκαετιών.

Επιπρόσθετα, αναγνωρίζει ότι η πίεση στο λιμάνι έχει αυξηθεί από δεκάδες μετανάστες, που προσπαθούν να μπουν στο εσωτερικό του. Η κατάσταση δεν συγκρίνεται με το παρελθόν των συρράξεων και της πολιορκίας. Αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα πρόβλημα.

Για το ζήτημα της περίφραξης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η υπάρχουσα δεν επαρκεί με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη λιμενική ζώνη.

«Θα βάλουμε πρόσθετη περίφραξη για να αποτρέψουμε τους μετανάστες να μπουν σε χώρο του λιμανιού. Έχει αυξηθεί η παραβατικότητα, έχουμε συχνές συγκρούσεις και στο πλαίσιο αυτό εντείνουμε την αστυνόμευση. Υπάρχει μεγάλη κατανάλωση προσωπικού, και αυτό μας προβληματίζει.

Όλα αυτά θα τα κάνουμε σε συνεργασία και με τον ΟΛΠΑ. Δυστυχώς, τα κάγκελα, όπως είναι σήμερα η περίφραξη, δεν είναι εύκολο να αποτρέψουν τους μετανάστες και χρειάζεται ενίσχυση» σημειώνει ο κ. Κυριακουλόπουλος.

"Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει κλείσει πενταετία από τη λειτουργία του νέου λιμανιού και την απόφαση τοποθέτησης του συγκεκριμένου τύπου περίφραξης που κρίνεται στην πράξη ακατάλληλη. Μάλιστα πολλοί ήταν τότε οι επικριτές της περίφραξης, θεωρώντας ότι δεν ανταποκρινόταν στα δεδομένα του νέου λιμανιού".

patrasevents.gr

eep logo