Σε επιφυλακή τα λιμάνια της Ιταλίας

1 krouazieroploio venetia

Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα ιταλικά λιμάνια, για επιβατηγά και κρουαζιερόπλοια, προχωρά η ιταλική ακτοφυλακή, λέγοντας η απόφαση δεν σχετίζεται με «συγκεκριμένη απειλή» αλλά με το «διεθνές κλίμα» και συγκεκριμένα την Λιβύη και τη συγκυρία της αυξημένης κίνησης ταξιδιωτών.

Τα μέτρα επικεντρώνονται σε περισσότερους ελέγχους σε οχήματα αλλά και πεζούς επιβάτες, όπως και εντατικότερη επιτήρηση των χώρων επιβίβασης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιταλικό Ansa.

Ο βαθμός επιφυλακής στα ιταλικά λιμάνια αυξάνεται έτσι από το 1 στο 2, σε κλίμακα τριών σταδίων, όπως αναφέρει η σχετική οδηγία στα λιμεναρχείο.

Η Ρώμη συζητά αυτόν τον καιρό τον βαθμό συμμετοχής της στη μάχη εναντίον των πυρήνων της ISIS συγκεκριμένα στη Λιβύη -κάτι που έχει επίσης εντείνει τις ανησυχίες πως η Ιταλία μπορεί να γίνει στόχος χτυπημάτων, φόβος που υπήρχε και προηγούμενως.

Ωστόσο, οι ιταλικές Αρχές (όπως, ενδεικτικά, ο επικεφαλής της αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι) τόνισε πως η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια δεν έχει σχέση συγκεκριμένα με το ζήτημα του βαθμού εμπλοκής στη Λιβύη.

in.gr

eep logo