Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ζητούν οι Οικολόγοι

1 Greece Cyprus Turkey

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται μέσα από την πλατφόρμα συλλογής υπογραφών Αvaaz για τη λειτουργία τακτικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ των κυπριακών και των ελλαδικών λιμανιών.

Στην ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι σημειώνουν πως παρόλο που ζούμε σε νησί και σε μια ασταθή περιοχή, δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρίες να έχουν το μονοπώλιο με πολύ ακριβά εισιτήρια ακόμη και για τους πιο κοντινούς προορισμούς.

Το ψήφισμα είναι στην ελληνική, αγγλική, ρωσική, γαλλική, ισπανική, γερμανική και ιταλική γλώσσα και απευθύνεται προς τους Δημάρχους Λεμεσού και Πειραιά και στα λιμεναρχεία των δύο πόλεων.
Αρχικά αυτό θα επιφέρει, όπως αναφέρεται και στο ψήφισμα, οικονομικά οφέλη σε όλα τα νησιά και τις περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά και ταυτόχρονα θα βοηθήσει τους Κυπρίους να βρίσκονται πιο κοντά στα ελληνικά νησιά, πηγαίνοντας απευθείας στον προορισμό τους, με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε τα συμφέροντα αυτών.

reporter.com.cy