Εγκαίνια του «Νήσος Σάμος» της Hellenic Seaways

1 nisos samos

Δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκη με το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» ξεκινά σε λίγες ημέρες η Hellenic Seaways και μάλιστα στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει αναλυτικά τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων από 29 Ιουλίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του πλοίου με την έπαρση της ελληνικής σημαίας παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Με αφορμή την δρομολόγηση του πλοίου πρόσφατα η ακτοπλοϊκή εταιρεία είχε παρουσιάσει προσφορές στα εισιτήρια.

Ειδικότερα κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται 100 εισιτήρια για το δρομολόγιο Πειραιάς - Μεστά Χίου στην τιμή των 19 ευρώ, μέχρις εξαντλήσεώς τους. Επιπλέον, για το ίδιο δρομολόγιο με την κράτηση για δύο επιβάτες και ένα ΙΧ αυτοκίνητο θα προσφέρεται έκπτωση 50% στο ΙΧ. Οι προσφορές για αγορές εισιτηρίων και ταξίδια ισχύουν ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση, «το "Νήσος Σάμος", ένα πλοίο πλήρως ανακαινισμένο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως συμβαίνει με το σύνολο του στόλου της Ηellenic Seaways, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο ΒΑ Αιγαίο, με σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία, ενώ ενισχύονται και οι επιλογές προσέγγισης της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται πως την δρομολόγηση του πλοίου είχε προαναγγήλει από τα μέσα Δεκεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αντώνης Αγαπητός που έκανε γνωστό ότι από το καλοκαίρι του 2016 θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς- Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος -Θεσσαλονίκη το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ionian Queen», που αποκτήθηκε και επρόκειτο να μετονομαστεί σε «Νήσος Σάμος». Οι απαραίτητες εργασίες επισκευής του πλοίου έγιναν στα ναυπηγεία Περάματος.

Τότε ο κ. Αγαπητός είχε πει ότι υπάρχουν μέρη που δεν έχουν αναπτυχθεί τουριστικά, «ενώ αξίζει και μπορούν να αναπτυχθούν. Πρόκειται για τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος, αλλά και η Χίος, η Μυτιλήνη, η Λήμνος και ο Αι Στράτης. Από τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Β. Αιγαίου. Εμείς θα το τολμήσουμε εφέτος».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hellenic Seaways το πλοίο είναι μήκους 192,91 μέτρων, αναπτύσσει ταχύτητα 21,5 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει 2.200 επιβάτες και 700 οχήματα.

tovima.gr