Τσίπρας για COSCO: Στρατηγική αξιοποίησης της γεωγραφικής μας θέσης

tsipras rect

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τον θόρυβο για την COSCO, παραμονή του ταξιδιού στην Κίνα, τονίζοντας πως ήταν πολύ κακό για το τίποτα.
Συγκεκριμένα σημείωσε πως «Ο κ. Δρίτσας στην συμφωνία προστάτευσε τις εργασιακές σχέσεις. Η μετάφραση της συμφωνίας στα ελληνικά δημιουργούσε νομικά ζητήματα. Το αντιμετώπισε η Γ.Γ. της Κυβέρνησης. Θέλαμε ο νόμος να στέκει. Δεν υπήρξαν άλλωστε αλλαγές. Το κρίσιμο στάδιο της διαπραγμάτευσης είχε τελειώσει ένα μήνα πριν»

Επιπλέον ο πρωθυπουργός εκθείασε τον Κώστα Καραμανλή, αναφέροντας πως άνοιξε ένα μονοπάτι στις σχέσεις με την Κίνα, το οποίο τώρα γίνεται λεωφόρος.
«Η στρατηγική της Κίνας για ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων στην Ευρώπη, συμπίπτει με την δική μας στρατηγική για αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης. Η COSCO αναβαθμίζει την επένδυσή της, επεκτείνεται στην κρουαζιέρα, την ναυπηγοεπισκευή. Επιδιώκουμε τεχνολογικό πάρκο στο Θριάσιο. Στο ίδιο επίπεδο η σχέση με την Ρωσία. Ο ρόλος της χώρας αναβαθμίζεται σε διεθνές επίπεδο» τόνισε.

eep logo