Επιτελείο του αντιτορπιλικού Donald Cook στον Δήμο Πειραιά

1 1928

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Κυβερνήτη κ. Timothy Moore του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Donald Cook» καθώς και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.
Τo πλοίο βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε δήλωσή του, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, τόνισε:
«Με χαρά σήμερα υποδεχθήκαμε τους εκπροσώπους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην επίσκεψή τους στο λιμάνι της πόλης μας. Είναι επίσκεψη ενός φίλου έθνους, συμμάχου της χώρας μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που τους υποδεχόμαστε. Φαντάζομαι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης μας, τα μουσεία μας, τους αρχαιολογικούς χώρους. Ελπίζουμε σε μια επόμενη επίσκεψή τους να έχουμε τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε ακόμη καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες κι εγώ κι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου να επισκεφθούμε το πλοίο προκειμένου να ανταποδώσουμε την επίσκεψή τους στον Δήμο μας».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βοϊδονικόλας προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια μικρογραφία αρχαίας τριήρους, το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide», ενώ ο κ. Moore προσέφερε στον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο μια φωτογραφία του πλοίου.