Λειτουργία Σ.E.N Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων το καλοκαίρι

1 sxoleio sostikon meson

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΝΑ, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους από 20 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου 2016, οι δύο Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων του Ασπροπύργου και της Μακεδονίας προκειμένου να λειτουργήσουν σχολεία εκσυγχρονισμού γνώσεων για την αντικατάσταση των παλαιών τύπου πιστοποιητικών Σ.Σ.Π.Μ. με νέα. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνόλου των Ελλήνων ναυτικών, προκειμένου έγκαιρα να αντικαταστήσουν τα κατεχόμενα πτυχία/πιστοποιητικά/Αποδεικτικά Ναυτικής Ικανότητας τους, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διεθνούς Σύμβασης STCW «Για πρότυπα εκπαίδευσης, έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών, 1978», όπως ισχύει (Manila 2010).
Κατά την περίοδο 20/07 έως 30/08 σχεδιάζεται να λειτουργήσουν από την ΔΣΕΝ/ΣΠΜ/ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ περίπου 27 Σχολεία εκσυγχρονισμού γνώσεων και 21 περίπου από την ΔΣΕΝ/ΣΠΜ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Με νεότερη ανακοίνωση, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το πρόγραμμα λειτουργίας των επιπρόσθετων σχολείων.

eep logo