Εντυπωσιακή η συμμετοχή της DMCA στα Ποσειδώνια 2016

dubai port 3

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η παρουσία της Dubai Maritime City Authority (DMCA) στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια 2016” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου. Στο περίπτερο της εταιρείας ενημερώθηκαν Έλληνες και ξένοι πλοιοκτήτες αλλά και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών για το επίτευγμα της κυβέρνησης του Ντουμπάι να μετατρέψει το Εμιράτο σε μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές πρωτεύουσες του κόσμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην στρατηγική που ακολουθείται στον ναυτιλιακό τομέα τα τελευταία χρόνια, στρατηγική που απέδωσε καρπούς τοποθετώντας το Ντουμπάι στη λίστα των 10 καλύτερων ναυτιλιακών κόμβων στη διεθνή κατάταξη.
Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, την πλήρη φορολογική απαλλαγή που ισχύει για τους επενδυτές, τις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις, τις ναυτιλιακές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες logistics, τα σύγχρονα λιμάνια και το ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας στη θάλασσα.

Η DMCA, μέσα σε περίοδο ενός χρόνου και σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές, κατάφερε να διπλασιάσει τόσο τον αριθμό των αδειών πλοίων - 1.623 άδειες το 2015 έναντι 698 το 2014 - όσο και των αδειών πληρωμάτων από 945 το 2014 σε 2.396.
Για την παρουσία της Dubai Maritime City Authority στην έκθεση Ποσειδώνια ο Εκτελεστικός Διευθυντής AmerAli, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια και την ευκαιρία που μας δόθηκε να παρουσιάσουμε στην διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα την αξιοσημείωτη πρόοδο μας σύμφωνα με τους στόχους της ναυτιλιακής στρατηγικής MaritimeSectorStrategy».
«Η MSS είναι ευθυγραμμισμένη με το όραμα της σοφής ηγεσίας μας για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς, διαφοροποιημένου και ολοκληρωμένου ναυτιλιακού τομέα, με γερά θεμέλια σε ό,τι αφορά την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, το επενδυτικό περιβάλλον και την περιβαλλοντική ασφάλεια. Ενημερώσαμε τους επισκέπτες μας για τα μοναδικά πλεονεκτήματα του Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένων της στρατηγικής του θέσης, των προηγμένων υποδομών του, των φορολογικών απαλλαγών, της σύγχρονης ναυτιλιακής νομοθεσίας, και του ισχυρού τομέα εισαγωγών – εξαγωγών».

 

Pin It