Στον Πειραιά το πρώτο «container ship» που θα περάσει τη νέα διώρυγα του Παναμά

1 containership panama

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, «Cosco Shipping Panama».

Το συγκεκριμένο πλοίο μάλιστα θα γράψει ιστορία στην παγκόσμια ναυτιλία. Ειδικότερα το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, πλοίο, το οποίο έπεσε στο νερό στις 15 Ιανουαρίου του 2016, μήκους 300 μέτρων, μεταφορικής ικανότητας 9.443 εμπορευματοκιβωτίων και με βύθισμα 48,2 μέτρων, θα είναι το πρώτο αυτού του τύπου που θα περάσει τη διευρυμένη μετά τα πρόσφατα έργα, διώρυγα του Παναμά, ανοίγοντας νέους δρόμους στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το κανονικό του δρομολόγιο είναι από την Άπω Ανατολή προς τη Μαύρη Θάλασσα το οποίο διαρκεί 77 ημέρες. Αποπλέει από την Κίνα και μέσω του Σουέζ στο Πορτ Σαιντ Αιγύπτου, Κωνσταντινούπολη, Οδησσό Ουκρανίας, Κάνγ Στάντζα Ρουμανίας, και καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά. Ανήκει στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία MC-Seamax και είναι ναυλωμένο από την Cosco Shipping Lines. Καπετάνιος είναι ο Ινδός Jude Sebastian Rodrigues.

Στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ-Cosco σήμερα το πρωϊ βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Cosco για την Ευρώπη κος Γουόκ, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, κάπτεν Fu Cheng Qiu, η πρέσβειρα του Παναμά Χριστίνα Λιακοπούλου-Παπαδάκη, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΣΕΠ Α.Ε και ο Γενικός Δ/ντής της COSCO HELLAS Άγγελος Καρακώστας, ο εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ-Cosco Τάσος Βαμβακίδης και ο πρόεδρος της διώρυγας του Παναμά.

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It

eep logo