Πειραιάς: Στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά σε φορτηγό πλοίο

limeniko skafos coming

Δύο εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά εντόπισαν σε φορτηγό πλοίο και κατέσχεσαν την Πέμπτη οι ελληνικές διωκτικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα, το οποίο ταξίδευε από το Μπουργκάς Βουλγαρίας με προορισμό την Ουρουγουάη.

Ο πλοίαρχος, συμμορφούμενος με τις οδηγίες του Αρχηγείου του Λιμενικού, άλλαξε πορεία και το πλοίο κατέπλευσε τις βραδινές ώρες, στο Αγκυροβόλιο Πειραιά για έλεγχο.

Έπειτα από έρευνες προέκυψε ότι το πλοίο μετέφερε δύο εμπορευματοκιβώτια με στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά, τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τελωνειακά παραστατικά νόμιμης εξαγωγής από την Ε.Ε., ενώ στερούνταν ειδικής έγκρισης μεταφοράς.

Τα εμπορευματοκιβώτια δεσμεύτηκαν από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε./Π.Δ. Αττικής-Αιγαίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Pin It

eep logo