Κοινή "ρότα" κυβέρνησης – εφοπλιστών

ploio containers prooptiki

Ενδεχόμενη αναβάθμιση της τρέχουσας προκαταρκτικής έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο ελληνικό πλαίσιο εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕΕ για τις κρατικές επιδοτήσεις στην ποντοπόρο σε επίσημη έρευνα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για το σύνολο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, Βιολέτας Μπουλκ.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, όμως πως η Ενωση βρίσκεται σε παραγωγική διάλογο με την Επιτροπή για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και τις θέσεις της στηρίζει απόλυτα η ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η κα Μπουλκ, διατύπωσε τη σαφή θέση ότι η Κομισιόν δεν προτίθεται να μεταβάλει τις υφιστάμενες κατευθύνσεις της αναφορικά με τη φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του «tonnage tax» για την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και δεν προτίθεται να αλλάξει τις (σ.σ.: τις υφιστάμενες) κατευθυντήριες γραμμές επ’ αυτού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οπως προσέθεσε, η Επιτροπή επιδιώκει την ορθή εφαρμογή της υφιστάμενης οδηγίας αναφορικά με ζητήματα φορολογίας και ταυτόχρονα συνεχίζει το διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές στο ζήτημα αυτό.

του Ηλία Μπέλλου από την Καθημερινή

eep logo