48ωρες απεργίες στα λιμάνια από την Πέμπτη

kavoi 4

Προβληματισμένοι έως και αγανακτισμένοι καταγράφονται κύκλοι των παραγωγικών τάξεων αλλά και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων των ΟΛΠ και ΟΛΘ εξ αιτίας της κήρυξης 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Πέμπτη 26 Μαΐου από τους εργαζόμενους στα λιμάνια.
Οι κινητοποιήσεις, που έρχονται σε χρονική συγκυρία όπου το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο βιώνει κρίση και λόγω των νέων δεδομένων που επιβάλλονται από την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν φαίνεται ότι θα γίνουν ανεκτές καθώς νωπές είναι οι μνήμες των ζημιογόνων καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί το 2007-08. Καλά πληροφορημένες πηγές ήθελαν τα επόμενα 24ωρα να γίνουν διαβήματα προς την πολιτεία προκειμένου να αποφευχθούν νέα προβλήματα στον εμπορικό κόσμο ο οποίος και προσδοκά την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης των δύο λιμένων. Καθώς ως γνωστόν έχει ταχθεί υπέρ αυτών. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επαφές που έχουν γίνει για τη σύνθεση του δ.σ. των ΟΛΠ και ΟΛΘ την «επαύριον» της ιδιωτικοποίησης οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν με νόημα ότι σε κανένα δ.σ. εταιρίας δεν είναι σύνηθες να συμμετέχουν δήμαρχοι και κοινοτάρχες ούτε βέβαια συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ο ρόλος των οποίων δεν είναι να συνδιοικούν.
Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χρήστες και παραγωγικές τάξεις παρακολουθούν τους χειρισμούς του αρμόδιου υπουργείου για τα θέματα των ΡΑΛ και ΔΑΛ σημειώνοντας ότι η γραφειοκρατία και ο ασφυκτικά παρεμβατικός ρόλος του δημοσίου στοίχησε και στα δύο λιμάνια μεγάλο τμήμα της ανταγωνιστικότητάς τους και κατά συνέπεια εσόδων που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν εισρεύσει στα ταμεία τους. Οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί «σπρώχνουν» χρονικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της επικύρωσης από την Βουλή της υπογραφείσας συμφωνίας αλλά και τη δεύτερη φάση της διαδικασίας του ΟΛΘ η οποία ως γνωστόν ήδη πήρε χρονική μετάθεση.

theseanation.gr

eep logo