«Φουρτούνες» στα containers : Η Maersk αναφέρει απώλειες 1 δις!

1 maersk containership
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια απώλειες καταγράφει ο δανέζικος κολοσσός μεταφοράς containers Maersk το πρώτο τρίμηνο του 2016!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε η ίδια η εταιρεία στη δημοσιότητα για το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφονται κέρδη 224 εκατομμυρίων όταν το ίδιο διάστημα του 2015 η Maersk έγραφε κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Νιλς Αντερσεν, κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις σχολίασε μεταξύ άλλων τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε συνθήκες της αγοράς, σημειώνοντας ότι στόχος παραμένει η ισχυροποίηση του Ομίλου και η διατήρηση υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε την Τετάρτη το Portnet, και ο κινεζικός κολοσσός Cosco κατέγραψε απώλειες το ίδιο διάστημα, ύψους 629 εκατομμυρίων, κάτι που δημιουργεί ένα ζοφερό τοπίο για μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά και εταιρείες ναυλώσεων.

Αλλωστε και άλλοι μεγάλοι παίκτες στον χώρο της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων καταγράφουν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μεγάλες ζημιές, που επίσης μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητά τους.

eep logo