Εικόνες ντροπής στο πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας

Βαριές ευθύνες σε πλοιοκτήτες και τοπικές, υγειονομικές και λιμενικές Αρχές αποδίδει η ΠΕΝΕΝ

Αντιμέτωποι με ένα απαράδεκτο φαινόμενο βρίσκονται καθημερινά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πληρώματα και οι επιβάτες που μετακινούνται με τα πορθμεία της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης, καθώς τα σκουπίδια που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δρομολογίων, παραμένουν στα πλοία για δυο, τρεις και τέσσερις ημέρες, αποτελώντας μια επικίνδυνη εστία μόλυνσης.

Αυτά καταγγέλλει η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ (ναύτες) και υποστηρίζει ότι αυτή η κατάσταση εξελίσσεται εν γνώσει των πλοιοκτητών, των λιμενικών υπηρεσιών, αλλά και των αρχών της περιφέρειας και των δήμων και όπως φαίνεται κανένας από αυτούς δεν έχει έως τώρα παρέμβει για να δώσει την απαιτούμενη λύση. Το σωματείο διευκρινίζει ότι έως τα περασμένα Χριστούγεννα, τα σκουπίδια των πλοίων μεταφέρονταν σε ειδικούς κάδους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί στην ανακύκλωση.

«Προφανώς διαφορές και αντιθέσεις μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και της αντιρρυπαντικής υπηρεσίας διαμόρφωσαν την άθλια σημερινή εικόνα» αναφέρει και σημειώνει ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με την άνοδο της θερμοκρασίας και της μεγάλης αύξησης επιβατών - οχημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ήδη η δυσοσμία, όπως επισημαίνει, είναι αισθητή και εγκυμονεί ο κίνδυνος στα πλοία να κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα τρωκτικά και με τον τρόπο αυτό η υγεία των ναυτεργατών και των επιβατών να τεθεί σε κίνδυνο. Το σωματείο ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Αρχών του λιμανιού για να δοθεί εδώ και τώρα η ενδεδειγμένη λύση.

efsyn.gr