Επεισόδια και μικροεγκληματικότητα στο λιμάνι

prosfyges feugoun

Ενώ η έξοδος για το Πάσχα ουσιαστικά ξεκινάει και αναμένεται να κορυφωθεί σε 4-5 μέρες, στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι (Δρίτσας, Βίτσας, Κυρίτσης) είχαν δεσμευτεί με δηλώσεις τους ότι το λιμάνι θα αδειάσει από πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι το Πάσχα.
Ο αριθμός που βρίσκεται εκεί έχει μεν περιοριστεί αλλά όχι αισθητά, καθώς περίπου 3.500 είναι σταθερά οι πρόσφυγες που καταμετρώνται καθημερινά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Και ενώ η Ε3, απέναντι από τον Άγιο Διονύση έχει αδειάσει, όπως σε μεγάλο βαθμό και η Ε2, οι περισσότεροι έχουν συγκεντρωθεί στην Ε1, προς την άκρη του λιμανιού. Το αποτέλεσμα είναι ο χώρος να κρίνεται ασφυκτικός για σχεδόν 3.500 άτομα και οι συμπλοκές και τα επεισόδια να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο μαζί μάλιστα με κρούσματα μικροεγκληματικότητας. Η ένταση ανεβαίνει πολλές φορές βοηθούντος του αλκοόλ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκε συμπλοκή μικρής έκτασης μεταξύ Αφγανών μεταναστών, για άγνωστο λόγο, στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά.
Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του, το επεισόδιο είχε σαν αποτέλεσμα τον μικροτραυματισμό ενός δεκαοκτάχρονου που μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ το επεισόδιο έληξε ομαλά με την άμεση επέμβαση των Στελεχών του Λιμενικού. Για τη συμπλοκή συνελήφθησαν δύο Αφγανοί μετανάστες, ένας 20χρονος καθώς και ο 18χρονος τραυματίας.
Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι συνελήφθη για απόπειρα κλοπής ένας ανήλικος Αφγανός, ο οποίος εντοπίστηκε νωρίτερα από κλιμάκιο στελεχών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Πύλης Ε1 του λιμανιού, κατά την προσπάθειά του να κλέψει αλκοολούχα ποτά από σταθμευμένο φορτηγό.
Προανακρίσεις για τα περιστατικά διενεργούνται από το Γραφείο Ασφαλείας και το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

eep logo