Αδιέξοδο με τις κινητοποιήσεις στον ΟΛΘ

olth fortotes

Με δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μακρής αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη για 5η εβδομάδα αποχή των εργαζομένων από τις υπερωριακές εργασίες στο λιμάνι, επισημαίνοντας
την ανάγκη εξεύρεσης λύσης με τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να μην διακόπτεται η λειτουργία του λιμανιού και να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία του ΟΛΘ προς τους πελάτες του, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το Πάσχα.
Ακολουθεί η δήλωση του Δ.Μακρή:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένος διάλογος μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των σωματείων εργαζομένων για τα εργασιακά θέματα που συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, ούτως ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Η συνεχιζόμενη, για 5η εβδομάδα, επιλεγείσα μορφή αγώνα της αποχής από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών του Λιμένα, με επιπτώσεις στην εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα.
Η ενδεχόμενη συνέχιση αυτής της μορφής κινητοποιήσεων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αξιοπιστία της εταιρίας προς τους πελάτες της.

Πιστεύω ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων, με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει, θα επιλέξει τις κατάλληλες μορφές κινητοποιήσεων ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας.
Είναι δυνατόν με το διάλογο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων».

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ., επιμένουν ότι δεν υπάρχει διασφάλιση των εργαζομένων μετά την πώληση του ΟΛΘ και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μεχρι την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ και των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα δυσμενή σενάρια για τη τύχη των εργαζόμενων με την επιχειρούμενη πώληση.
Καταγράφηκε το Βαθύ χάσμα που χωρίζει τους εργαζόμενους με την Κυβερνητική πολιτική και την επιχειρούμενη πώληση και ότι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των θέσεων εργασίας δεν είναι στις προθέσεις Του ΤΑΙΠΕΔ
Είμαστε αναγκασμένοι από τις εξελίξεις να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις με αποχή από υπερωριακή εργασία μέχρι τη Παρασκευή 22/4/2016, που θα συνεδριάσουμε εκ νέου, αναμένοντας στο μεσοδιάστημα συγκεκριμένες εξελίξεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται
Διεκδικούμε :
1. Να μην προχωρήσει η πώληση Ο.Λ.Θ - ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα,
2. Διασφάλιση δημοσίου συμφέροντος και Προστασία της Εθνικής Οικονομίας.
3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικoύ και τη ΣΣΕ.
Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ όπως και του ΟΛΠ διατηρώντας στο ακέραιο την διαφωνία τους στο θέμα του ξεπουλήματος του Λιμανιού και έχοντας διατυπώσει τεκμηριωμένες απόψεις επ’ αυτού κάνουν γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι χωρίς την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού».

 

eep logo