Εβδομάδα «νέων» προσεγγίσεων στο λιμάνι της Κέρκυρας

KONING2

Παρθενικό ταξίδι του KZ Koningsdam με πρώτο ελληνικό λιμάνι την Κέρκυρα.

Η τουριστική σεζόν για το νησί της Κέρκυρας έχει ξεκινήσει δυναμικά αναφορικά με την κρουαζιέρα με 30 προγραμματισμένες προσεγγίσεις και περίπου 45.000 επιβάτες για τον μήνα Απρίλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε ακόμη ένα ρεκόρ για το λιμάνι αφού 3 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίστηκαν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος, ένα ευοίωνο σημάδι για την συνέχεα.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 11.04 το κρουαζιερόπλοιο Ms Koningsdam της εταιρείας Holland America Line στην εναρκτήρια σεζόν του, την Τετάρτη 13.04 το κρουαζιερόπλοιο Ms AIDAbella της εταιρείας Aida Cruises στο πρώτο ταξίδι του στην Μεσόγειο και το Σάββατο 16.04 το κρουαζιερόπλοιο Mv Viking Sea της εταιρείας Viking Cruises, επίσης εναρκτήρια σεζόν στις θάλασσες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας στα πλαίσια της συνεργασίας που διατηρεί με τις εταιρείες κρουαζιέρας και με αφορμή την «παρθενική» προσέγγιση του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου Ms Koningsdam της εταιρείας Holland America Line, με αντιπροσωπεία του επισκέφτηκε τον Πλοίαρχο κ. Jasper Emiel De Vries την Δευτέρα 11.04.2016, όπου ανταλλάγησαν τιμητική πλακέτα και ενθυμήματα της Κέρκυρας. Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως η πορεία της Κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έγινε ενημέρωση των αξιωματούχων του πλοίου για τα έργα που δρομολογεί ο Λιμένας με σκοπό την βελτίωση των λιμενικών υποδομών του Λιμένα της Κέρκυρας και τις σχεδιαζόμενες «νέες» υπηρεσίες προς επισκέπτες και εταιρείες.

Το MS Koningsdam της Holland America Line σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία αφού είναι το πρώτο αλλά και μεγαλύτερο της σειράς Pinnacle Class: Φέρει το όνομα «Κoning» που στα ολλανδικά σημαίνει βασιλιάς για να τιμήσει τον Willem-Alexander, τον βασιλιά της Ολλανδίας. Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο μήκους 297 μ. και χωρητικότητας 2.650 επιβατών, διακρίνεται για το design και τους άνετους εσωτερικούς χώρους που αντανακλούν την παράδοση και την ποιότητα της εταιρείας. Το πλοίο παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Fincantieri τις 31 Μαρτίου 2016 και αναχώρησε από την Civitavecchia (Ρώμη) για το παρθενικό του ταξίδι τις 8 Απριλίου.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και το Σάββατο 16 Απριλίου στο νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Mv Viking Sea της εταιρείας Viking Cruises οπού αντιπροσωπεία του Λιμένος επισκέφτηκε τον Πλοίαρχο κ. Atle Knutsem και αντάλλαξαν τιμητική πλακέτα και ενθυμήματα της Κέρκυρας.
Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο μήκους 220μ. χωρητικότητας 954 επιβατών, διαθέτει 465 καμπίνες και 472 άτομα πλήρωμα. Πανομοιότυπης κατασκευής με το Viking Star της ίδιας εταιρείας, ξεκίνησε την εναρκτήρια σεζόν του με μια κρουαζιέρα 50 ημερών που περιλαμβάνει 18 χώρες, 33 λιμάνια και αρκετές διανυκτερεύσεις σε Κωνσταντινούπολη, Βενετία, Βαρκελώνη, Παρίσι, Λονδίνο, Μπέργκεν, Αγ. Πετρούπολη και Στοκχόλμη.

eep logo