Αξιοποίηση κατασχεμένων όπλων από το Λιμενικό

12456

Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, επισκέφθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Παντελής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Πρόεδρος παρέδωσε στον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Ράπτη Σταμάτιο, τη Διάταξη σύμφωνα με την οποία διατίθενται προς αξιοποίηση για πρώτη φορά στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, 2.500 καραμπίνες 5 διαφορετικών τύπων (σε ισόποση ποσότητα ανά τύπο) και 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τα οποία δεσμεύτηκαν από την προαναφερόμενη Αρχή κατόπιν παράβασης κυρώσεων του Ο.Η.Ε..

Στη συνάντηση του κ. Προέδρου με τον κ. Αρχηγό Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. παρέστησαν επίσης ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Κλιάρης Θεόδωρος, ο Β' Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Μπαρκάτσας Γεώργιος και ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , Υποναύαρχος Ζαφειρίου Χρήστος.

eep logo