Η σειρά της Θεσσαλονίκης και του ΟΛΘ

olth fortotes

Μετά τον Πειραιά και τον ΟΛΠ, η σύμβαση παραχώρησης των μετοχών του οποίου υπογράφηκε την Παρασκευή το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού, σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη και ο ΟΛΘ, έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών. Συγκεκριμένα μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ Α.Ε., αντί για τον Απρίλιο όπως προβλεπόταν καθώς ακόμη συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση της νέας σύμβασης παραχώρησης, ενώ μένει να δοθεί η τελική έγκριση στο master plan από το δ.σ. της εταιρείας ώστε μετά να υποβληθεί στα υπουργεία.

Μεταξύ των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, τουλάχιστον τέσσερα φαίνεται ότι το διατηρούν, καθώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για επικαιροποίησή του, όπως ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης σε επενδυτές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την εταιρία (απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης), χωρίς προς το παρόν να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

eep logo